Ιουλιανά
Clear sky
31°C
 

Έληξε η σύμβαση των ιταλικών εστιατορίων στην Ευρώπη με τον Έρος Ραμαζότι

italian-wineΣτο τέλος της διάρκειάς της έφθασε η σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ των ιταλικών εστιατορίων στην ευρωπαϊκή ήπειρο και του Ιταλού μουσικοσυνθέτη, Έρος Ραμαζότι. Κατά συνέπεια, όπως μεταφέρουν νομικές πηγές, τα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα στην γηραιά ήπειρο (σ.σ. εκτός της ίδιας της Ιταλίας η οποία δεν καλυπτόταν από τη συμφωνία) δεν είναι πλέον υποχρεωμένα να παίζουν αποκλειστικά τα τραγούδια του Ιταλού τραγουδιστή.

Η δεκαετής σύμβαση είχε υπογραφεί το 2003, μεταξύ του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, της ευρωπαϊκής Ένωσης Ιταλικής Κουζίνας και του ίδιου του κ. Ραμαζότι. Το θέμα είχε ανακύψει μετά από λαϊκή απαίτηση, προκειμένου να ρυθμιστεί κάπως το ζήτημα της μουσικής υπόκρουσης που είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καταστρέφοντας τις ρομαντικές και οικογενειακές στιγμές εκατομμυρίων πολιτών.

Στον δημόσιο διάλογο που είχε προηγηθεί της απόφασης, το όνομα του Έρος Ραμαζότι είχε επικρατήσει κατά κράτος καθώς η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούσε πως η χροιά και το ηχόχρωμα του ρομαντικού τραγουδοποιού «δένουν» ιδανικά με τη φρέσκια ντομάτα, το λάδι ελιάς, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και το κόκκινο κρασί, τα βασικά συστατικά της μεσογειακής και ειδικότερα της ιταλικής κουζίνας.

Κύκλοι της Κομισιόν καθησυχάζουν, τονίζοντας πως σύντομα θα υπάρξει ρύθμιση ώστε να υπογραφεί νέα σύμβαση με κάποιον καλλιτέχνη και διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πάλι στην παλαιά κατάσταση, όπου επικρατούσε το χάος και η ασυδοσία. Όπως τονίζουν, η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων έχει ήδη αρχίσει ενώ έχει ζητηθεί από τα κράτη-μέλη να προτείνουν τον «εκλεκτό» τους για τη θέση, ώστε τελικά να επιλέγει ο κατάλληλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουλουριού» η Ελλάδα αναμένεται να υποστηρίξει τον Κωστή Μαραβέγια, του οποίου το αισθηματικό άσμα «Λόλα» αρέσει ιδιαίτερα στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.