Τζιτζίκια
Clear
23°C
 

Τουλάχιστον 50 γύροι επαφών Ελλάδας-Τουρκίας χρειάζονται ακόμα μέχρι να πάψουν να λέγονται διερευνητικές

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Μετά τις επαφές ακολούθησε γεύμα εργασίας.

Παρότι ο 64ος γύρος που διεξήχθη στην Αθήνα είχε ως επίκεντρο τη διερεύνηση της δυνατότητας οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και οι προσδοκίες δεν ήταν υψηλές, η λειτουργία του εν λόγω διαύλου επικοινωνίας θεωρείται ζωτικής σημασίας. Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στον 65ο γύρο που θα λάβει χώρα στην Τουρκία.

Στο περιθώριο των διερευνητικών αυτών επαφών, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών ρωτήθηκαν πόσοι γύροι απαιτούνται μέχρι να πάψουν να αποκαλούνται αυτές οι επαφές διερευνητικές, με τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, πολύπειρο πρέσβη ε.τ. Παύλο Αποστολίδη, να τονίζει:

«Στη διπλωματία δεν υπάρχει βιασύνη, άλλωστε έχω κλείσει ήδη δεκαετία διερεύνησης προσωπικά. Θα χρειαστούν άλλοι 50 γύροι τουλάχιστον και μετά θα δούμε. Αν δεν διερευνήσεις διεξοδικά, δεν πετυχαίνεις, μάς έλεγαν στη σχολή», σχολίασε.

Τέλος, διαψεύδονται οι πληροφορίες πως τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών έμειναν νηστικά στο γεύμα εργασίας, καθώς διερευνούσαν τις επιλογές του μενού δίχως να παραγγέλνουν για τέσσερις συνεχόμενες ώρες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.