Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Διαφορετικό έθνος το Ιράν απο το Ιράκ

Ιδιαίτερα εκνευρισμένες με τη διεθνή κοινότητα παρουσιάζονται οι Κυβερνήσεις του Ιράν και του Ιράκ μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν σήμερα. Φαίνεται πως τα δύο κράτη, τους δύο τελευταίους μήνες είχαν ανταλλάξει ονομασίες, γεγονός ωστόσο το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο απο τον υπόλοιπο πλανήτη με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή των ηγετών τους.

Αφορμή για το ιδιαίτερο αυτό πείραμα στάθηκε η έντονη υποψία την οποία μοιράζονταν το τελευταίο διάστημα οι κυβερνώντες τα δύο έθνη πως για τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού οι λέξεις «Ιράν» και «Ιράκ» θεωρούνται ταυτόσημες και η χρήση τους επιλέγεται τυχαία. Η υποψία αυτή ενισχύθηκε όταν πρόξενος των ΗΠΑ στο Ιράν καταγράφηκε σε ιδιωτική συνομιλία να αναρωτιέται εάν «το σωστό είναι Ιράκ ή Ιράν».

«Ήταν λάθος να διαλέξουμε τόσο πανομοιότυπα ονόματα», παραδέχεται ανώτατο στέλεχος της Ιρακινής Κυβέρνησης το οποίο επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Προχώρησε δε στην αποκάλυψη ότι μετά απο πρόταση του προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, οι ηγέτες των δύο εθνών θα αναμετρηθούν σε παρτίδα κρεμάλας προκειμένου να αποφασιστεί ποια χώρα θα αλλάξει όνομα. Τέλος, η ίδια πηγή υποστήριξε οτι το Ιραν και το Ιρακ έφτασαν κοντά σε μια ιστορική συμφωνία ενοποίησης, η οποία ωστόσο ναυάγησε καθώς τα ονόματα «Ιράνκ» και «Ιράκν» κρίθηκαν ιδιαιτέρως κακόηχα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.