Αφρικανικά πόνι
Clear sky
29°C
 

Εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ ο Κώστας Μπακογιάννης, έχει στήσει ήδη τραπεζάκι της ΔΑΠ στην είσοδο του Χάρβαρντ

Γρήγορα και απροβλημάτιστα έχει εγκατασταθεί εδώ και μία εβδομάδα στη Βοστώνη των ΗΠΑ ο Κώστας Μπακογιάννης, όπου για το εαρινό εξάμηνο θα συμμετέχει σε σεμινάρια ως επισκέπτης πανεπιστημιακός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πιο συγκεκριμένα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy.

Σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντος του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προσαρμογής και από την πρώτη στιγμή ένιωσε «σαν στο σπίτι του», άλλωστε βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον καθώς είναι και ο ίδιος απόφοιτος του Χάρβαρντ. Μάλιστα, το σπίτι που έχει νοικιάσει βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με την φοιτητική εστία όπου διέμενε πριν από 20 χρόνια.

Από τα πρώτα πράγματα που έκανε την ίδια κιόλας μέρα που προσγειώθηκε στην πόλη, ήταν να στήσει το τραπεζάκι της ΔΑΠ στην κεντρική αίθουσα υποδοχής του Smith Campus Center, κτιρίου που αποτελεί το κέντρο της ακαδημαϊκής ζωής του πανεπιστημίου. Το τραπεζάκι βρίσκεται σε κομβικό σημείο μπροστά στην είσοδο, δίπλα στον διάδρομο για την γραμματεία και το κυλικείο, ενώ είναι καλυμμένο με αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ο 45χρονος πολιτικός έφερε μαζί του από την Ελλάδα.

Εκεί την Δευτέρα που μας πέρασε υποδέχτηκε ο ίδιος τους πρωτοετείς φοιτητές που προσήλθαν για τις εγγραφές του εξαμήνου, μοιράζοντας τους φυλλάδια σχετικά την Ελλάδα και τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά η έμφαση όπως πάντα δίδεται στους φοιτητές που έρχονται από την επαρχία, εν προκειμένω από τις νότιες ή μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα άμεσα σχέδια του Κ. Μπακογιάννη περιλαμβάνεται και η διοργάνωση τριήμερης εκδρομής σε κάποιον χειμερινό προορισμό όπως το Άσπεν ή το Βερμόντ για σκι, χαλάρωση και διασκέδαση.

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Μπακογιάννη καλώντας τον στο ελληνικό του νούμερο προκειμένου να αποσπάσει μία δήλωση, ωστόσο δεν λάβαμε απάντηση εκτός από μία μόνο περίπτωση που μια άγνωστη φωνή το σήκωσε φωνάζοντας «ΔΑΠάρα, ΔΑΠάρα κι εδώ στη Χαρβαρντάρα» και το έκλεισε αμέσως.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.