Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly clear
12°C
 

Κουμπί με ήχο κλάματος σχεδιάζει να ενσωματώσει το Facebook

69bcf2f93abb81e11949315d88b45f55

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ--Σε μια κίνηση που θα συζητηθεί σχεδιάζει να προβεί το Facebook, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνέντευξη του στον τεχνολογικό ιστότοπο Mashable. Ο λόγος για το νέο κουμπί «Cry» το οποίο θα πλαισιώσει τα ήδη υπάρχοντα «Like» και «Share», δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να εκφράσουν μια άλλη πτυχή των συναισθημάτων τους πέρα από το συνηθισμένο πια «Μου αρέσει».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζούκερμπεργκ, το νέο κουμπί θα έχει τη μορφή ενός προσώπου που κλαίει με γοερά αναφιλητά, ενώ θα ενσωματώνει ήχους κλάματος στο timeline των χρηστών όποτε κάποιος «φίλος» τους πατάει «Cry». Είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιεί ήχους για την αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών, πέρα από τις συνηθισμένες ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα, προσκλήσεις ή αναρτήσεις.

Στα ελληνικά, το νέο κουμπί αναμένεται να μεταφραστεί ως «Κλαίω».

«Σκεφθήκαμε πως πρέπει να εμπλουτίσουμε τα μέσα έκφρασης των χρηστών μας, ώστε ο καθένας να μπορεί να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του μέσα στο Facebook» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 29χρονος γκουρού της ανθρώπινης διαδικτυακής αλληλεπίδρασης. «Πέρα από το βασικό 'Like', πολλοί είχαν στο παρελθόν προτείνει την εισαγωγή ενός 'Dislike' που θα είχε την αντίθετη σημασία. Όμως κάτι τέτοιο θα φανέρωνε μεγάλο αρνητισμό, ενώ το 'Cry' εμπεριέχει μεγαλύτερη γκάμα συναισθημάτων: συγκίνηση, μελαγχολία, μιζέρια, έντονη διαφωνία αλλά και χαρά ή νευρικό γέλιο - αυτό που λέμε 'κλαίω από τα γέλια'» συμπλήρωσε.

«Από εδώ και στο εξής όταν κάποιος περιηγείται στο Facebook θα ακούει συχνά ανθρώπους να κλαίνε, άλλοτε σιγανά και άλλοτε σπαρακτικά, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στη χαρά ή τη λύπη τους. Δημοφιλείς χρήστες που προκαλούν πολλά 'κλάματα' θα ακούν πολυφωνικούς ήχους, σαν μια χορωδία παιδιών που ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης» τόνισε περιχαρής, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.

Κύκλοι του διαδικτυακού κολοσσού που εδρεύει στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια σημειώνουν πως απομένουν ακόμη να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στον αλγόριθμο που θα «μαντεύει» το τι εννοούσε ο κάθε χρήστης πατώντας το κουμπί «Κλαίω» και θα επιλέγει τον αντίστοιχο τύπο κλάματος. Αφού ολοκληρωθούν οι τελευταίες πινελιές, η νέα προσθήκη αναμένεται να ενσωματωθεί σταδιακά στο κοινωνικό δίκτυο μέσα στον Φεβρουάριο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.