Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Τουλάχιστον τρία λίτρα ρετσίνα πίνει καθημερινά ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον

Τους ρυθμούς του στην καθημερινότητα του Πηλίου έχει βρει ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον, που περνά τις ημέρες του στον ξενώνα Villa Irene με ηρεμία και άφθονη ρετσίνα.

«Ο κύριος Στάνλεϊ έχει καμιά δεκαριά μέρες που είναι φέτος μαζί μας, όπως κάθε χρονιά είναι πολύ φιλικός και ανοιχτός με όλους. Τον βλέπω κάθε πρωί στις 8-9 να βάζει την πρώτη ρετσίνα της ημέρας και μέχρι το βράδυ κερνάει τους φίλους και τους γνωστούς. Ωραίος τύπος, αυτό που λέμε έξω καρδιά» σημειώνει κάτοικος του χωριού Χόρτο, όπου βρίσκεται η Villa Irene.

Άλλες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής εστιάζουν μάλιστα στη συνήθεια του 79χρονου πρώην βουλευτή να αναφέρεται στα μεγάλα ποτήρια που πίνει τη ρετσίνα ως «πάιντς». Η συνήθεια είχε προκαλέσεις κάποιες παρεξηγήσεις τις πρώτες ημέρες, όμως γρήγορα οι μαγαζάτορες κατάλαβαν πως αναφέρεται στη ρετσίνα και προφανώς την πίνει σκέτη γιατί δεν του αρέσει η κόκα-κόλα.

Πάντως, κύκλοι του περιβάλλοντός του τονίζουν πως ο κ. Τζόνσον είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, γεγονός που δεν τον αφήνει να απολαύσει ανέμελα το καλοκαίρι του.

«Σαφώς και τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη με ανησυχούν πολύ, όμως σιγά-σιγά προσαρμόζομαι και χαλαρώνω. Βοηθάει και αυτή η ξεθυμασμένη μπύρα, έχει περίεργη αλλά ωραία γεύση αν τη συνηθίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Στ. Τζόνσον.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.