Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Μετακομίζουν στο τέλος του μήνα οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ

Προς άλλες πολιτείες οδεύουν στο τέλος του μήνα οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μετά από 4 χιλιετίες ακατάπαυστης εγκατάστασης εκεί, καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν πλέον φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, τέτοια που είναι πλέον απλησίαστα από τους παροικούντες εκεί, ειδικά μετά την άνθηση των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης τα τελευταία χρόνια.

Έτσι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ από αρχές Απριλίου θα παροικούν άλλες μικρότερες πόλεις με πιο λογικά νοίκια και έξοδα διαβίωσης (τα οποία όμως επίσης έχουν «τσιμπήσει» λίγο τα τελευταία χρόνια), όπως τη Βηθλεέμ, τη Γεθσημανή και το Μπετ Σέμες.

«Η Ιερουσαλήμ πλέον δεν είναι για τους παροικούντες την, με τις τιμές που έχουν φτάσει τα νοίκια. Είναι μόνο για τους ξένους και τους τουρίστες που έρχονται για λίγες μέρες, επισκέπτονται τα μνημεία και φεύγουν προτού προλάβουν να μάθουν πρόσωπα και πράγματα. Είναι κρίμα αλλά η κατάσταση είναι γνωστή από καιρό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε ώστε να κάνει κάτι», τονίζουν χαρακτηριστικά οι παροικούντες.

Από την πλευρά του, την έντονη δυσφορία του για την είδηση εξέφρασε σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος μας τόνισε ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τον τρόπο να επιστρέψουν» και πως «τα εγκλήματα του Airbnb θα ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ» προτού αρχίσει να μιλάει αποκλειστικά με αποσιωπητικά και φράσεις από την Παλαιά Διαθήκη, οπότε και του κλείσαμε το τηλέφωνο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.