Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Οκτώ παιδιά από τη Νάουσα θα παραλάβει ο Τζορτζ Σόρος με αντάλλαγμα δωρεάν πετρέλαιο

sorosΓνωστή έγινε σήμερα το πρωί η συμφωνία μεταξύ του δήμου Νάουσας και του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με την οποία ο δισεκατομμυριούχος θα λάβει οκτώ παιδιά της επιλογής του, ηλικίας από 8 μέχρι 14 ετών, ως αντίτιμο για το δωρεάν πετρέλαιο που θα διαθέσει στα σχολεία της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, η διαδικασία της επιλογής θα λάβει χώρα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της νέας χρονιάς, ενώ η επιλογή θα γίνει από ομάδα εμπειρογνωμόνων, στελεχωμένη από τον ίδιο τον Τζ. Σόρος. Την ημέρα εκείνη, τα παιδιά της πόλης θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία την αυγή, θα παρελάσουν υπό τους ήχους κλασικής μουσικής και θα εξεταστούν από τους «κριτές», οι οποίοι θα διαλέξουν 4 αγόρια και 4 κορίτσια που θα έχουν την τύχη να βρεθούν στην κατοχή του κ. Σόρος και κατά συνέπεια να μετακομίσουν μόνιμα στην «Sorosland», την έπαυλη του μεγιστάνα στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα αγαπημένα παιδιά των κατοίκων της Νάουσας πρόκειται να λάβουν μέρος σε τηλεπαιχνίδι παναμερικανικού δικτύου στο οποίο θα μάχονται μέχρι θανάτου σε μια γιγαντιαία «αρένα», έως ότου μείνει μόνο ένας. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Σε αντάλλαγμα, το ίδρυμα «Τζορτζ Σόρος» θα αναλάβει το κόστος του πετρελαίου για τη θέρμανση όλων των σχολείων του νομού Νάουσας, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, νομίζουμε ότι επετεύχθη μια πολύ καλή συμφωνία» δήλωσε στέλεχος του ιδρύματος, για να συνεχίσει: «Ο κ. Σόρος θέλει τα οκτώ καλύτερα παραδείγματα των τέκνων της Νάουσας. Και θα τα πάρει. Μετά θα ζεστάνουμε τα σχολεία.»

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Νάουσας απάντησε με δική του ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει: «Εμείς τα λέγαμε, φωνάζαμε αλλά η πολιτεία δεν μας άκουσε. Τώρα ο Σόρος θα πάρει τα παιδιά μας.»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.