Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Στα υπόγεια του Περισσού κατασκευάζεται το Sputnik VI

Μια συνταρακτική αποκάλυψη που προκαλεί διάχυτη αισιοδοξία έκαναν Πόντιοι αστυνομικοί ρεπόρτερ από τηλεοπτικό δίκτυο της Τραπεζούντας, που επισκέφθηκαν το μυστικό εργαστήριο κατασκευής του ρωσικού εμβολίου Sputnik VI στα υπόγεια του κτιρίου του ΚΚΕ στον Περισσό.

Οι ρεπόρτερ «τρύπωσαν» τη νύχτα στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τους επιστήμονες να παρασκευάζουν και να δοκιμάζουν την έκτη γενιά του διαδόχου εμβολίου του Sputnik V, μιλώντας μεταξύ τους στα ρώσικα. Εκεί ήταν και ο εγγονός του Ορέστη Κολοζώφ, Ορέστης Κολοζώφ, διακεκριμένος βιοτεχνολόγος που επιβλέπει την παραγωγή και όπως λένε είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Εσωτερικό έγγραφο που βρέθηκε σε γραφείο του ισογείου κάνει λόγο για «ανώτερη ρωσική βιοτεχνολογία» και για εμβόλιο - σύμμαχο της εργατικής τάξης που καταπολεμά ταυτόχρονα κορωναϊό και ιμπεριαλισμό. Πιο κάτω, στην ενότητα με τίτλο «Ανάβουν ξανά τα φουγάρα του προλεταριάτου» περιγράφεται πώς ο Περισσός θα είναι σε θέση εντός 18 μηνών να παράξει 1,2 δισ. δόσεις του εμβολίου ούτως ώστε να προμηθεύσει το μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου.

Οι Πόντιοι ρεπόρτερ έγιναν αντιληπτοί και αναγκάστηκαν να διαφύγουν προτού φτάσουν στην ουσία της απάντησης, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι όλα «τρέχουν» υπό την επίβλεψη των Ρώσων και η τεχνογνωσία μεταφέρεται από εκεί.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας χαιρέτισε την είδηση και προσκάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την αγορά 5 εκατομμυρίων εμβολίων, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι μικρός, προτού πάει στα εφηβικά του Πανιωνίου, υποστήριζε το ΚΚΕ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.