Τζιτζίκια
Sunny
26°C
 

Έκκληση στον Νίκο Χαρδαλιά να μην βλάψει αμάχους απηύθυνε ο ΟΗΕ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

O πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία και με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, απέστειλε, αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία αναχώρησαν για την Πολωνία.

Επίσης, εστάλη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία συνόδευσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στην περιοχή ωστόσο, σήμανε συναγερμό στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς υπήρξαν φόβοι πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα πανικοβληθεί και θα εντείνει τις επιθέσεις του, ενώ είναι γνωστό πως ο πρώην δήμαρχος είναι δύσκολο να χαλιναγωγηθεί αν ξεφύγει.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του, ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση στον κ. Χαρδαλιά να δείξει αυτοσυγκράτηση: «Καλούμε τον Νίκο Χαρδαλιά να συγκρατηθεί και να μη βλάψει αμάχους. Όσο επικίνδυνο είναι να εμπλακούν σε σύρραξη πυρηνικές δυνάμεις, άλλο τόσο είναι και το να απασφαλιστεί η βόμβα Χαρδαλιάς. Νίκο, ψυχραιμία, μην τους κερδίσεις μόνος σου», ανέφερε το μήνυμα.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.