Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Να ζούσα στο 2024 και να 'χες την λεβεντιά μου

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ Φίκο,

Σας χαιρετώ από τον κόσμο των πνευμάτων. Είμαι ο Φραγκίσκος Φερδινάνδος, ο δούκας της Αυστρίας, και αισθάνομαι υποχρεωμένος να σας γράψω μετά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας που επιζήσατε.

Όταν έμαθα για το περιστατικό, ένιωσα μια ανεξήγητη σύνδεση με εσάς. Βλέπετε, έχω κι εγώ εμπειρία από τέτοια γεγονότα, αν και το δικό μου είχε, ας πούμε, πιο... καταστροφικά αποτελέσματα.

Πρώτα απ’ όλα, ας μιλήσουμε για τα θαύματα της ιατρικής και της επιστήμης του 2024! Είμαι πραγματικά έκπληκτος και εντυπωσιασμένος. Όταν έφαγα εγώ τη σφαίρα, δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Τώρα όμως, έχετε ομάδες ειδικών, προηγμένα ιατρικά μέσα και τεχνολογία που μπορούν να σας σώσουν. Έχετε MRI, αξονικές τομογραφίες και ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Είστε τυχερός που ζείτε σε μια εποχή όπου η επιστήμη μπορεί να αντιμετωπίσει τις σφαίρες καλύτερα από ποτέ.

Τώρα, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ που είστε ζωντανός. Είναι ένα κατόρθωμα που, αναμφίβολα, οφείλεται στην πρόοδο της ιατρικής. Ωστόσο, θέλω να σημειώσω ότι εγώ, ως δούκας της παλιάς εποχής, επέδειξα ίσως περισσότερη «ανδρεία» αντιμετωπίζοντας την κατάσταση χωρίς τα σύγχρονα μέσα. Βλέπετε, δεν είχαμε τότε τίποτα από όλα αυτά τα προηγμένα.

Έπρεπε να βασιστούμε σε βασικές ιατρικές γνώσεις και, φυσικά, στην καθαρή τύχη. Μην παρεξηγηθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, δεν υποβαθμίζω την αξία σας. Απλά λέω ότι σε εμένα το 1914, μια σφαίρα ήταν κάτι το τελειωτικό.

Μιας και έχετε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία, ίσως να αναλογιστείτε τη ζωή σας και να εκτιμήσετε τα σύγχρονα θαύματα που σας έσωσαν. Θα μπορούσατε να προωθήσετε ακόμα περισσότερο την επιστήμη και την ιατρική, να γίνετε υποστηρικτής της προόδου και της έρευνας. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία αν είχα και εγώ την ευκαιρία να επωφεληθώ από αυτά τα μέσα. Ίσως, αντί για πόλεμο, να είχαμε μια ειρηνική μετάβαση σε έναν νέο κόσμο.

Κλείνοντας, σας εύχομαι υγεία και ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε αυτή την εμπειρία ως εφαλτήριο για θετικές αλλαγές. Εγώ δεν είχα αυτή την πολυτέλεια, αλλά εσείς την έχετε. Κάντε τη να αξίζει.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από τον κόσμο των πνευμάτων,

Φραγκίσκος Φερδινάνδος, Δούκας της Αυστρίας


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.