Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Partly sunny
24°C
 

Δευτέρα πρωί σφηνάκια με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, αξία ανεκτίμητη

Δευτέρα πρωί και η εβδομάδα ξεκινάει με συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άλλο να σας το λέω κι άλλο να το ζείτε. Μια ιστορική επίσκεψη, για πρώτη φορά προσκλήθηκε επίσημα ο πρωθυπουργός της χώρας και πραγματικά το κλίμα ήταν άριστο.

Και τα αποστάγματα που βγάζουν είναι το κάτι άλλο, οι ιεράρχες ξέρουν να ζουν βρε παιδί μου. Τι ευκολόπιοτες τεκίλες και βότκες, τσίπουρα από το Άγιο Όρος, παλαιωμένα ρούμια και άλλα που δεν τα αναγνώριζα, η συνεδρίαση κύλησε νεράκι. Δεν είναι τυχαίο που διαρκούν τόσες ώρες, αν περνάς καλά δεν καταλαβαίνεις πώς περνάει ο χρόνος.

Φύγαμε γεμάτοι, με μια ευφορία που δεν περιγράφεται, ασφαλώς πιο κοντά στο θείο και ήταν ακόμα Δευτέρα μεσημέρι.

Μετά από τέτοια αρχή εβδομάδας δεν με νοιάζει τίποτα πλέον, μακάρι όλες οι μέρες να είναι έτσι. Πόσοι δηλαδή μπορούν να πουν ότι έχουν τσουγκρίσει ποτήρια με τον Μακαριώτατο και του έχουν φορέσει το Αναμνηστικό Μετάλλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος;

Είναι μεγάλη τιμή που ήμουν η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αλλά νομίζω την έχω κερδίσει με το σπαθί μου και ανυπομονώ για την επόμενη πρόσκληση. Δεν έχω πολλή εμπειρία αλλά η 165η Συνοδική Περίοδος είναι η καλύτερη!


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.