Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Με το gay pride θα συνδυαστεί η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερο χρώμα θα έχει η φετινή παρέλαση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αφού ύστερα από απόφαση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, αυτή θα συνδυαστεί με το  «Θεσσαλονίκη Gay Pride», την εκδήλωση με την οποία η gay κοινότητα γιορτάζει τη διαφορετικότητα της.

Η απόφαση αυτή έχει πολλαπλά οφέλη, αφού αφενός θα προσφέρει έναν έξτρα εορταστικό χαρακτήρα στη συνήθως ανιαρή στρατιωτική παρέλαση ενώ αφετέρου ο συνδυασμός των δυο παρελάσεων θα γλιτώσει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης από μια έξτρα ημέρα ταλαιπωρίας και κλειστών δρόμων. Μάλιστα, η απόφαση για επαναφορά των αρμάτων στη φετινή παρέλαση συνδέεται άμεσα με το pride, αφού συνηθίζεται η χρήση τους στις εκδηλώσεις της LGBT κοινότητας.

Τα δρώμενα που θα περιλαμβάνει ο διπλός εορτασμός θα είναι ξεχωριστά και αναμένεται να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο. Αρχικά, άνδρες από όλα τα σώματα θα παρελάσουν ημίγυμνοι, φορώντας μόνο τις εξαρτύσεις και τα κράνη τους, υπό τους ήχους της μεγάλης επιτυχίας των Village People, «YMCA». Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα άρματα του ελληνικού στρατού, πάνω στα οποία θα χορεύουν οι ναύτες υπό τους ήχους του «Girls Just Wanna Have Fun» ενώ στον ουρανό της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας θα σχηματίζουν το πολύχρωμο ουράνιο τόξο. Το «κερασάκι στην τούρτα» θα αποτέλεσει η επίδειξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ντυμένος κομάντο-γυναίκα θα προσπαθήσει σε ζωντανή μετάδοση να κατακτήσει μόνος του την Πόλη.

«Επιτέλους οι παρελάσεις θα γίνουν λίγο πιο fun και θα αποκτήσουν νόημα. Ελπίζουμε στην αντίστοιχη της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα να έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε και στρατιωτική παρέλαση και pride και καρναβάλι. Ζήτω το Έθνος και η Υπερηφάνεια», τόνισε στο «Κουλούρι» ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, στον οποίο αναμένεται να απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος του ναυάρχου σε ειδική εκδήλωση στο Λευκό Πύργο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.