Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
21°C
 

«Ναυαγός», το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για υποχρεωτικές γενειάδες στο δημόσιο τομέα

Beard_by_picasioΑποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η μακριά γενειάδα αποτελεί τη νέα, κυρίαρχη τάση της μόδας τον τελευταίο καιρό.  Φαίνεται μάλιστα πως οι Έλληνες έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη τάση μιας και όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας επιλέγουν να «διακοσμήσουν» το πρόσωπό τους με κάποιου είδους μούσι, κάτι που κατά τα φαινόμενα κερδίζει τις καρδιές των Ελληνίδων.

Εμπνευσμένη από αυτό το φαινόμενο, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην πραγματοποίηση ενός συνόλου διαρθρωτικών αλλαγών οι οποίες θα έχουν ως κεντρικό άξονα το μούσι, με σκοπό να κάνει ένα άνοιγμα προς τον ελληνικό λαό αποδεικνύοντας έμπρακτα τον χαρακτήρα της λαϊκής δεξιάς που διακηρύσσει και αποσκοπώντας έτσι στη συσπείρωση της βάσης της ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν πολλούς τομείς της καθημερινότητας και αποτελούν μέρος του σχεδίου « Ναυαγός», το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική κοινωνία.

Αρχικά, ο πρώτος τομέας ο οποίος σκοπέυει να υιοθετήσει τις νέες τάσεις της μόδας είναι ο Ελληνικός Στρατός. Έτσι, με το νέο έτος, οι Έλληνες κληρωτοί θα είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν μακρύ μούσι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, κάτι που αυτόματα θα τους καθιστά τους πιο μοδάτους φαντάρους παγκοσμίως. Παράλληλα, η κίνηση αυτή αναμένεται να αποβεί άκρως συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, καθώς πρακτικά μηδενίζεται το μεγάλο κόστος ύδρευσης των στρατοπέδων, μεγάλο μέρος της οποίας προοριζόταν για το καθημερινό ξύρισμα των φαντάρων.

Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζεται να προσθέσει στους  Κούρους και σε άλλα αγάλματα και προτομές γενειάδες, ώστε το μούσι να αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο και στην αρχαιοελληνική μας κληρονομιά και με αυτόν τον τροπο τα μουσεία μας να γίνουν πιο ελκυστικά στους επισκέπτες τους. Την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο αντίστοιχος κανόνας να εφαρμοστεί και στην Βουλή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελληνική Βουλή αξιολογήθηκε ως μία από τις πιο συνηθισμένες και βαρετές της Γηραιάς Ηπείρου. Θορυβημένος από τα αποτελέσματα αυτά, ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς προτίθεται να προσθέσει αυτή την στυλιστική πινελιά στο κοινοβούλιο δηλώνοντας: «Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι πέρα από δυνατότητες έχουμε και στυλ. Είναι καιρός το μούσι να μπει και επίσημα στο κοινοβούλιο και να γυρίσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παράταξης, σελίδα».

Όπως ήταν αναμενόμενο,  το συγκεκριμένο μέτρο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό ανάμεσα στους βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να αισθάνονται πιο άνετα στο χώρο της Βουλής, ενώ και οι εναπομείναντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται να  θεωρούν το μέτρο ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στους ένδοξους προγόνους που μας έκαναν περήφανους διατηρώντας πάντοτε περήφανη γενειάδα. Ποικίλες είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, με μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού να υποστηρίζει ότι οι βουλευτές θα γίνουν πολύ πιο γοητευτικοί ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που, για άγνωστους λόγους, υποστήριξαν πως ο συνδυασμός πολιτικός-μούσι δεν είναι κάτι καινούριο, προκαλώντας απορίες.

Τέλος, από τις αρχές του 2016, το «Σχέδιο Ναυαγός» αναμένεται να επεκταθεί και σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τα σώματα ασφαλείας ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο όσοι είναι σπανοί να παυθούν άμεσα από τα καθήκοντά τους ή να τους χορηγείται ψεύτικο μούσι.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.