Καλό χειμώνα
Mostly sunny
28°C
 

Πανικός στο πανεπιστήμιο Πειραιά από τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, κανείς δεν έχει σημειώσεις

dap_papeiΠανικό έχει προκαλέσει στις τάξεις των φοιτητών του πανεπιστημίου Πειραιά η αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη διάλυση και επανίδρυση στο μέλλον της νεολαίας του κόμματος ΟΝΝΕΔ αλλά και της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ.

Όπως αναφέρουν όσοι έχουν καταφέρει να κρατήσουν κάπως την ψυχραιμία τους ώστε να είναι σε θέση να κάνουν δηλώσεις, η κατάσταση στις περισσότερες σχολές είναι τραγική καθώς κανείς φοιτητής δεν έχει φροντίσει να κρατήσει σημειώσεις από τα μαθήματα, θεωρώντας δεδομένο ότι όπως κάθε χρόνο, θα μοιραστούν οι σημειώσεις της ΔΑΠ.

«Λένε ότι θα προχωρήσει η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ μετά το συνέδριο. Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να κρατήσει μήνες. Και μέχρι τότε τι; Τον Ιούνιο έχουμε εξεταστική, δίνω 14 μαθήματα. Πώς θα δώσουμε αν η ΔΑΠ είναι διαλυμένη, από πού θα διαβάσουμε;» τονίζει φοιτητής μιλώντας στο «Κουλούρι».

Προκειμένου να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση έχουν πυκνώσει οι φωνές που ζητούν ως μόνη λύση την αναβολή της εαρινής εξεταστικής περιόδου, ενδεχόμενο που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά από τις διοικήσεις των Σχολών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΔΑΠ στο Πα.Πει. κυκλοφορούν με κατεβασμένους γιακάδες σε ένδειξη πένθους και αρνούνται να προβούν σε δηλώσεις, ενώ στο κυλικείο σερβίρεται ουίσκυ και ακούγονται από το πρωί αξέχαστες επιτυχίες του Πάνου Κιάμου.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.