Τζιτζίκια
Partly cloudy
24°C
 

Έρευνα: Καταφατική απάντηση στην ερώτηση «φεύγετε;» ψάχνοντας για πάρκινγκ προσφέρει μεγαλύτερη χαρά απ' την πατρότητα

2F8CF9F100000578-3368796-image-a-82_1450701552366Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Μακρινίτσας, σχετικά με τις ευεργετικές συνέπειες που έχει για την ψυχολογία των ανδρών η επιτυχία κατά την αναζήτηση θέσης για παρκάρισμα.

Συγκεκριμένα, εξειδικευμένοι επιστήμονες εξέτασαν με προσοχή τις αντιδράσεις δείγματος χιλίων ανδρών μπροστά σε διάφορες ευτυχείς συγκυρίες της ζωής τους, όπως την γέννηση του πρώτου τους παιδιού, ένα γκολ της αγαπημένης τους ομάδας, τη θέα ενός χορταστικού πιάτου φαγητού, βίντεο και φωτογραφίες απ' την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου αλλά και το άκουσμα καταφατικής απάντησης στην ερώτηση «συγγνώμη, μήπως φεύγετε;», κατά τη διάρκεια αναζήτησης πάρκινγκ σε κάποια περιοχή με περιορισμένες θέσεις.

Τα αποτελέσματα των πολύμηνων μελετών, εξέπληξαν τους άρτια καταρτισμένους επαΐοντες, με το πόρισμα της έρευνας να προκαλεί θύελλα συζητήσεων στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 9 στους 10 άνδρες, όταν θυμήθηκαν την στιγμή που κράτησαν το πρώτο τους παιδί, απλώς μειδίασαν, σε αντίθεση με τη στιγμή της προβολής βίντεο με σκηνές ανδρών που έβρισκαν να παρκάρουν στα Πατήσια στις 3 το μεσημέρι, όταν και ακούστηκαν πανηγύρια, ουρλιαχτά χαράς κι ορισμένοι ξέσπασαν σε λυγμούς.

Ακόμη, σε ορισμένους άνδρες ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν πατεράδες ταυτόχρονα με την ελευθέρωση θέσης για παρκάρισμα έπειτα από είκοσι λεπτά αναζήτησης, με 7 στους 10 να παρκάρουν πανηγυρίζοντας, επιλέγοντας να αγνοήσουν πλήρως τα νέα περί πατρότητας.

Το «Κουλούρι» τέλος, ζήτησε από έναν πατέρα να μιλήσει για την ευτυχία, με τον περιχαρή άνδρα να περιγράφει επί μισή ώρα την όπισθεν οδηγού καθώς ελευθέρωνε μία θέση στην πλατεία Καρύτση το Σάββατο που μας πέρασε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.