Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Tracking ID και GPS διαθέτει η νέα Λίστα Λαγκάρντ

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης να εξοπλίσει με μηχανισμό GPS  και tracking ID τη νέα λίστα Λαγκάρντ. Οι γαλλικές αρχές δεν διαψεύδουν την είδηση, ωστόσο κάνουν λόγο για τυπική διαδικασία που ακολουθείται βάσει πρωτοκόλλου, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ωστόσο, είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα περίμενε η Γαλλία και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο κάτοχος και η ακριβής θέση της λίστας καταγράφονται, άπαντες αρνήθηκαν να την παραλάβουν. Μόλις η λίστα έφτασε ταχυδρομικώς στο υπουργείο Οικονομικών, όλα τα στελέχη άρχισαν με ύπουλα τεχνάσματα να τη φορτώνουν σε συναδέλφους τους.  Όταν τελικά η λίστα παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα στα γραφεία του εμβρόντητου γενικού γραμματέα Γ. Μέργου, αρκετοί υπάλληλοι μαζεύτηκαν και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά με περιπαιχτική διάθεση: «Έχει τον μουτζούρη, έχει τον μουτζούρη», με αποτέλεσμα και αυτός να την ξεφορτωθεί φανερά ενοχλημένος.

Χαρακτηριστικό επίσης του πανικού που προκλήθηκε είναι το γεγονός πως στο άκουσμα της είδησης ότι η νέα λίστα κατευθύνεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν εκείνη τη στιγμή παρών, κλείδωσε πανικόβλητος την κεντρική είσοδο και κατάπιε το κλειδί.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η γαλλική αστυνομία απέστειλε σήμα στις ελληνικές αρχές καθώς το σήμα του GPS χάθηκε ξαφνικά σε απομακρυσμένη περιοχή της Αττικής. Η λίστα ανασύρθηκε τελικώς άθικτη λίγο αργότερα, από την ειδική ομάδα σπηλαιολόγων της ΕΛ.ΑΣ.  στα βάθη του σπηλαίου Νταβέλη. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν μάλιστα για ένα πολυτελές σκούρο αυτοκίνητο με κρατικές πινακίδες το οποίο εξαφανίστηκε από την τοποθεσία με ιλιγγιώδη ταχύτητα λίγες ώρες νωρίτερα. Ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, αφού πρώτα δήλωσε ότι έχει άλλοθι, δεσμεύτηκε πως η λίστα αυτή τη φορά θα αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Τέλος, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως καμία ανησυχία δεν εμπνέει η υγεία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι ακτινογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως το κλειδί μαζί με το μπρελόκ βρίσκονται στο παχύ έντερο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παρακολουθείται από τους γιατρούς και αν χρειαστεί θα υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.