Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Λύση συνεργασίας Ελλάδας - Λάρισας;

Nomos_LarisasΣοκ έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί διακοπής σχέσεων της Ελλάδας με το νομό Λάρισας. Το σχέδιο του «IMF-PR» φέρεται να προβλέπει τη λύση της συνεργασίας που έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα δύο μέρη, για ένα αμοιβαίο καλύτερο αύριο.

Οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων του Δ.Ν.Τ., σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης brand manager Πίτερ Οικονομίδη, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια προσπάθεια προκειμένου να αναδείξουν τα θετικά στοιχεία της Ελλάδας, ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής συντάχτηκαν σε μια πολυσέλιδη αναφορά η οποία στάλθηκε στο γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ανάμεσα στα θετικά που περιείχε η μακροσκελής λίστα βρίσκονταν πολλά από τα λεγόμενα «βαριά χαρτιά» της χώρας όπως ο ήλιος, τα νησιά, το ούζο, το φιλότιμο, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Σάκης Ρουβάς και οι ευρωπαϊκές πορείες του Παναθηναϊκού. Έγινε ωστόσο αντιληπτό πως υπάρχουν κάποια στοιχεία που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην περιοχή της Λάρισας.

Η παχυσαρκία, η βαριά κουζίνα, η ειδική διάλεκτος που μοιάζει περισσότερο με πορτογαλικά παρά με ελληνικά, η έντονη μίξη οσμών τυριού και γίδας, η οποία έχει φτάσει μέχρι τις όχθες του Παγασητικού, με αποτέλεσμα να μολύνει τις γειτονικές πόλεις και τα συχνά σεξουαλικά σκάνδαλα,  είναι συνειρμοί που η χώρα μας καλό θα ήταν να αποφύγει στο νέο της ξεκίνημα.

Οι συντάκτες της πρότασης επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «τα οφέλη μιας ενδεχόμενης απόσχισης της Λάρισας από την Ελλάδα, είναι πολλαπλά και για τον θεσσαλικό νομό. Οι κάτοικοι θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά, θα αποφύγουν την στροφή σε νέες καλλιέργειες όπως του ιπποφαούς, των σαλιγκαριών και των μύρτιλων, και θα είναι ελεύθεροι να συνάψουν νέες συνεργασίες με όποιο κράτος επιθυμούν καθώς και να αφοσιωθούν στον βασικό άξονα της τοπικής οικονομίας που αποτελούν τα μπουζούκια.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», η συμπαθής θεσσαλική πόλη βρίσκεται σε συζητήσεις με την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και τη Μπουρκίνα Φάσο, προκειμένου να προσαρτηθεί σε κάποια από αυτές από τις αρχές του 2014.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.