Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Σε παίγνιο Hawk-Dove προκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο Γ. Βαρουφάκης

«Πέταξε το γάντι» αναθερμαίνοντας μετά από χρόνια την κόντρα του με τον Αλ. Τσίπρα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Γ. Βαρουφάκης προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ σε παίγνιο Hawk-Dove όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρόκειται για το μοντέλο αντιπαράθεσης όπου ο κάθε παίκτης επιλέγει αν θα τηρήσει επιθετική ή αμυντική στάση και όποιος υποχωρήσει χάνει την ανταμοιβή αλλά και την περηφάνια του. «Στο ΜέΡΑ25 ξέρουμε ότι είμαστε γεράκια. Καιρός είναι και ο κ. Τσίπρας να μας πει τι είναι επιτέλους, γεράκι ή περιστέρι» τόνισε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο τέως Υπουργός Οικονομικών, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε μαζική ανυπακοή και ρήξη με το διεθνές κατεστημένο και την ευρωπαϊκή ολιγαρχία.

«Όποτε μου πει ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνω έτοιμος να καβαλήσω την μηχανή μου και να πατήσω το γκάζι στο τέρμα, κατευθυνόμενος καταπάνω του, ενώ κι εκείνος κάνει το ίδιο», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι δεν έχει χάσει ποτέ σε παιχνίδι «chicken».

Στη συνέχεια ο Ελληνοαυστραλός οικονομολόγος ανέλυσε τον πίνακα ενδεχομένων του συγκεκριμένου παιγνίου, που περιλαμβάνει τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • ένα γεράκι να συναντήσει ένα περιστέρι, οπότε και κερδίζει το γεράκι και το περιστέρι υποχωρεί ταπεινωμένο
  • να συναντηθούν δύο περιστέρια, περίπτωση στην οποία μοιράζονται το έπαθλο όμως δεν επικρατεί κανείς στα αλήθεια
  • να αναμετρηθούν δύο γεράκια, σενάριο που συχνά έχει ολέθρια αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να εξοργιστεί καθώς δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον αποκαλεί περιστέρι, όμως όταν κατανόησε περί τίνος πρόκειται αποδέχθηκε την πρόκληση και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κάποια Κυριακή του Ιουλίου στην Αίγινα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.