Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
20°C
 

Η Βάσω Παπανδρέου νικήτρια του φλουριού στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων του ΠΑΣΟΚ

vaso-11Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεων Σημίτη και Α. Παπανδρέου, Βάσω Παπανδρέου ήταν η μεγάλη νικήτρια στην ετήσια κοπή της πίτας των παλαιμάχων του σοσιαλιστικού κινήματος, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη το βράδυ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη. Όπως αναμενόταν, «άρχοντας» της τελετής ήταν ο πρόεδρος των παλαιμάχων του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος έκοψε την πίτα και μοίρασε τα κομμάτια, ενώ παρών ήταν και ο εν ενεργεία πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εκτός από το γούρι και την καλή τύχη για την τρέχουσα χρονιά, η νικήτρια της τελετής κέρδισε και ένα πενθήμερο ταξίδι σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη, καθώς και μια ετήσια συνδρομή στο περιοδικό της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολυάριθμα στελέχη, υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου αλλά και -μεταξύ άλλων- οι Κώστας Λαλιώτης, Γιάννος Παπαντωνίου, Θεόδωρος Πάγκαλος, Χάρης Καστανίδης, Γεράσιμος Αρσένης, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της βραδυάς, η μεγάλη νικήτρια ανέφερε: «Σήμερα ήταν μια εορταστική ημέρα. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι είναι εδώ και είναι ενωμένο και δυνατό, το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία ποιός αγωνίζεται τώρα, ούτε ποιός έφταιξε και σήμερα βρίσκεται σε αυτό το σημείο. Εμείς είμαστε εδώ, αποτελούμε τη ζωντανή ιστορία του κινήματος, το κύτταρο που ενώνει το χθες με το σήμερα και ελπίζουμε να αποτελέσουμε το φάρο που θα οδηγήσει στο μέλλον ώστε να ξεχαστεί γρήγορα το χαλεπό παρόν. Η ιστορία δεν διαγράφεται, οι ιδέες δεν πεθαίνουν και το ΠΑΣΟΚ πάνω απ' όλα είναι ιδέα.»

Εμφανώς συγκινημένη η κα Παπανδρέου απέστρεψε για μια στιγμή το βλέμμα, για να συνεχίσει: «Από την πλευρά μου ελπίζω εκδηλώσεις σαν την αποψινή να γίνονται λίγο πιο συχνά στο εξής. Για μερικούς από εμάς είναι ό,τι μας έχει απομείνει. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω πως και πως τη φιλική αναμέτρηση 'Φίλοι Σημίτη - Φίλοι Παπανδρέου' που θα γίνει τον Μάιο στη Ριζούπολη. Θα είμαστε όλοι εκεί.»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.