Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Στο κυνήγι θα διαγωνιστούν το Σάββατο οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΚΙΝΑΛ

Μια ακόμα δοκιμασία φαίνεται πως θα περιλαμβάνει ο προεκλογικός αγώνας για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς οι 6 υποψήφιοι ανακοίνωσαν χθες το βράδυ πως θα συμμετάσχουν σε κυνηγετικό αγώνα στο Τατόι το επόμενο Σάββατο, παραμονή της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου.

Στο κοινό ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά το ντιμπέιτ, οι πολιτικοί αντίπαλοι αλλά φίλοι στην πραγματική ζωή ορίζουν ως ώρα διεξαγωγής την ανατολή του Ηλίου και σημείο εκκίνησης τα πρώην βασιλικά ανάκτορα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι σύμφωνα με το πρέπον για την περίσταση και να φέρουν γαλότσες σε περίπτωση που βρέχει, ενώ ο κάθε ένας τους θα έχει ως το μεσημέρι προκειμένου να σκοτώσει όσο περισσότερα θηράματα μπορεί.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια καινοτομία του Κινήματος Αλλαγής στον τρόπο διεξαγωγής του κυνηγιού, καθώς ο κάθε διαγωνιζόμενος θα κυνηγήσει διαφορετικό θήραμα. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο ήταν αναγκαίο προκειμένου οι υποψήφιοι να συμφωνήσουν με τους όρους, ως εκ τούτου ο Χάρης Καστανίδης θα στοχεύσει μπεκάτσες, ο Παύλος Γερουλάνος αλεπούδες, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαγούς, ο Παύλος Χρηστίδης τυφλοπόντικες και ο Ανδρέας Λοβέρδος ελάφια, αν και ο τελευταίος όταν ρωτήθηκε απάντησε με νόημα ότι «άλλο είναι το πιο επικίνδυνο θήραμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την πλευρά του, διαφώνησε με το κυνήγι στη στεριά και ανακοίνωσε πως θα κυνηγήσει βίδρες σε παρακείμενο ποταμό, με το κανό του και τη βοήθεια του νέου του κυνηγόσκυλου, της Τρέλας.

Η καταμέτρηση των θηραμάτων θα πραγματοποιηθεί από εφορευτική επιτροπή μελών του κόμματος υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, επηρεάζοντας αναμφίβολα τις εντυπώσεις του κοινού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως, γίνεται ταυτόχρονα και προσπάθεια να βρεθεί μια «φόρμουλα» της τελευταίας στιγμής ώστε το σκορ να μετρήσει και στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών - ενδεχομένως με τη χρήση κάποιου «point system».

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα δώσει το «παρών» στο Τατόι τα ξημερώματα του Σαββάτου, προκειμένου να μεταδώσει ζωντανά την αναμέτρηση.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.