Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Ξάγρυπνος τις τελευταίες ημέρες ο Φώτης Κουβέλης, δυσκολεύεται να χειριστεί τα αναβαθμισμένα F-16

f16vΜε μαύρους κύκλους στα μάτια, κάλους στα δάχτυλα και εμφανή την εξουθένωση, περιφέρεται τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους του Πενταγώνου ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων στα νέα, αναβαθμισμένα F-16 τύπου Viper, μετά και την σχετική απόφαση που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Κουβέλης, μελετάει διεξοδικά το εγχειρίδιο και περνάει τις ώρες του στον εξομοιωτή, δίχως όμως να κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Δεν ήταν τόσο περίπλοκα τα πράγματα στα χρόνια μου. Δεν τα έφτιαχναν τόσο ζόρικα. Κουμπάκια, μοχλοί, νέες ρυθμίσεις, δεν καταλαβαίνω τι κάνουν όλα αυτά. Κάποτε πατούσες ένα μοχλό και πετούσες, τώρα πρέπει να έχεις σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός για να τα κατανοήσεις όλα αυτά. Πού θα μου πάει όμως, δεν θα τα παρατήσω, θα τα καταφέρω», σχολιάζει μιλώντας στο «Κουλούρι», λίγες ώρες πριν την πρώτη του πτήση με το νέου τύπου μαχητικό.

Τέλος, διαψεύδονται οι φήμες πως ο αναπληρωτής Υπουργός δοκιμάζει στον εξομοιωτή σενάρια εισβολής στην Τουρκία, με πηγές του Πενταγώνου να εξηγούν πως απλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει πώς στρίβουν το αεροπλάνο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.