Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Ανταλλαγή δώρων στη Βουλή ανακοίνωσε ο Β. Μεϊμαράκης

Red_Christmas_present_on_white_backgroundΜια εύθυμη γιορτινή νότα ενόψει Χριστουγέννων ήρθε να προσθέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εισάγοντας το έθιμο της ανταλλαγής δώρων για τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. Η απόφαση του προέδρου της Βουλής ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη ολομέλεια της Βουλής, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το εορταστικό κλίμα στις τάξεις των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή πρόταση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κάθε μέλος του κοινοβουλίου θα πρέπει να αγοράσει ένα συμβολικό δώρο για κάποιον τυχαία επιλεγμένο συνάδελφό του, στα πλαίσια του εορτασμού των Χριστουγέννων. Κατά το πέρας της συνεδρίασης, οι βουλευτές κλήθηκαν να επιλέξουν έναν κλήρο στον οποίο αναγραφόταν το όνομα κάποιου συναδέλφου τους, για τον οποίο δεσμεύονταν να αγοράσουν ένα δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, με το πλαφόν να ορίζεται στα 20 ευρώ. Το όνομα του εκάστοτε συναδέλφου για τον οποίο θα αγοράσουν δώρο θα παραμείνει κρυφό μέχρι την ημέρα της ανταλλαγής, στις  23 Δεκεμβρίου.

Τα μέλη των κομμάτων φάνηκαν να δέχονται την πρόταση του προέδρου της Βουλής με ενθουσιασμό, συμμετέχοντας στην κλήρωση με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Η κίνηση του προέδρου της Βουλής φάνηκε να έχει πολλούς υπέρμαχους, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τους συναδέλφους τους και να νοιαστούν πραγματικά για τον άνθρωπο που «κρύβεται» πίσω από κάθε πολιτικό.

Πληροφορίες σχετικά με τις... «διασταυρώσεις» μεταξύ των βουλευτών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αφού η διαδικασία καλύπτεται από άκρα μυστικότητα. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που εθεάθησαν στις αγορές το περασμένο Σάββατο, σε μια ενδεχόμενη αναζήτηση δώρου για τον συνάδελφό τους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.