Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Συμφοιτητής κάθεται μόνος του στον καναπέ για δύο ώρες μέχρι να έρθουν κι άλλοι στο πάρτυ

man_on_couchΜόνος του, καθισμένος στον κόκκινο καναπέ του σπιτιού όπου γινόταν το πάρτυ της Νίκης και της Έλενας, πέρασε δύο ολόκληρες ώρες το βράδυ της Παρασκευής ο 21χρονος Περικλής, συμφοιτητής τους στο 3ο έτος της Οδοντιατρικής Αθηνών.

Ο νεαρός, μελλοντικός ιατρός των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας, έφθασε στα Ιλίσια λίγα λεπτά πριν τις 9 μ.μ, κατευθυνόμενος προς το σπίτι των δύο συμφοιτήτριών του για το πάρτυ με αφορμή τη γιορτή της Νίκης, το οποίο όπως είχε χαρακτηριστικά ειπωθεί άρχιζε «μετά τις 9».

Αφού περίμενε στην είσοδο μέχρι να περάσει λίγη ώρα και να πάει εννιά και πέντε, ο Περικλής χτύπησε το κουδούνι, κρατώντας ένα μπουκάλι λευκό κρασί «για το πάρτυ». Την πόρτα άνοιξε η Νίκη, η οποία τον καλωσόρισε και αφού είπε ευχαριστώ στα «χρόνια πολλά», του πρότεινε να κάτσει στον καναπέ όσο η ίδια και η συγκάτοικος της κάνουν κάποιες ετοιμασίες.

«Ήταν λίγο περίεργο που πήγα πρώτος, αλλά σκέφτηκα ότι θα έρθουν κι άλλοι σύντομα οπότε πήρα μια μπύρα και έκατσα στον καναπέ» δήλωσε ο Περικλής. Γρήγορα όμως άρχισε να αισθάνεται άβολα καθώς η Νίκη ήταν στο δωμάτιο και ετοιμαζόταν ενώ η Έλενα ήταν στην κουζίνα με το αγόρι της, τον Κλέονα.

«Δεν ήξερα τι να κάνω, έπαιξα λίγο με το κινητό μου, κοίταξα τα κάδρα και τις αφίσες που είχαν στο σπίτι αλλά πολύ σύντομα άρχισα να βαριέμαι» δηλώνει στο «Κουλούρι» ο 21χρονος, που συμπληρώνει «μου πέρασε από το μυαλό να πάω στην κουζίνα να τους βρω, αλλά φοβήθηκα ότι δεν θα έχουμε τι να πούμε». «Ύστερα έλυσα τα κορδόνια μου και τα ξαναέδεσα, πρέπει να το έκανα αυτό πάνω από δέκα φορές και στα δύο παπούτσια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περικλής κοίταξε την ώρα πάνω από 15 φορές, ίσιωσε καλύτερα το παπιγιόν του ενώ για λίγο σκέφτηκε να ανάψει την τηλεόραση, όμως το μετάνιωσε καθώς το θεώρησε αντικοινωνικό και αφού «έτσι κι αλλιώς δεν έχει και τίποτα».

«Κάποια στιγμή νόμισα ότι ο Κλέονας και η Έλενα έρχονταν προς το μέρος μου, αλλά απλά βγήκαν από την κουζίνα και πήγαν προς το δωμάτιο» ανέφερε εμφανώς ταραγμένος ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εκείνη τη στιγμή «φλέρταρε» με την ιδέα του να φύγει και να επιστρέψει μετά τις 11, όταν σίγουρα όλο και κάποιος άλλος θα είχε έρθει. «Το σκεφτόμουν σοβαρά όμως τι θα έλεγα όταν ξαναγυρνούσα, θα φαινόταν περίεργο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περικλής, ο οποίος τελικά έμεινε στη θέση του και συνέχισε να κοιτάει τον τοίχο για τα επόμενα 40 λεπτά.

«Κατά τις 11 ήρθαν οι επόμενοι καλεσμένοι και μέσα σε 20 λεπτά το σπίτι γέμισε, σαν να ήταν όλοι συνεννοημένοι. Έκατσα λίγο, ήπια άλλη μια μπύρα και μίλησα με άλλους συμφοιτητές αλλά ήμουν εξουθενημένος από την αναμονή και αποφάσισα να πάω σπίτι κατά τις 12» πρόσθεσε ξεφυσώντας, τονίζοντας πάντως ότι έχει πάρει το μάθημα του: «Τώρα το έμαθα. Όταν ένα πάρτυ είναι στις 9 θα πηγαίνω το νωρίτερο στις 11:30, εκτός κι αν είμαι πολύ κοντινός φίλος ή αν έχω μαζί μου ένα ωραίο βιβλίο».

Από την πλευρά της, η Νίκη αποκάλυψε ότι είδε δύο επεισόδια True Blood και βιντεάκια στο ίντερνετ όσο ο Περικλής καθόταν στον καναπέ, ενώ σε σχετική μας ερώτηση η Έλενα απάντησε αφοπλιστικά «ποιός είναι ο Περικλής;»


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.