Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό

Apergia_metroΤεράστια ταλαιπωρία έζησαν χθες οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν σε έξαλλη κατάσταση κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, η απόφαση αυτή των εργαζομένων του μετρό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις, κυκλοφοριακή συμφόρηση και μποτιλιάρισμα στις περιοχές της Τούμπας, του Πανοράματος καθώς και γύρω από τα λαδάδικα, ενώ ανυπόφορη ήταν η κατάσταση και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στις 12 το μεσημέρι, οι καφετέριες της πόλης ήταν σχεδόν άδειες, ενώ συνήθως δεν πέφτει καρφίτσα, αφού όλοι οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα τους, με κάποιους οδηγούς να συμπληρώνουν μέχρι και δέκα ώρες μέσα στο Ι.Χ. τους.

«Είχαμε ξεχάσει πως είναι η ζωή χωρίς το μετρό. Η αλήθεια είναι ότι καλομάθαμε. Θεωρώ την κίνηση των εργαζομένων απαράδεκτη, η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη το μετρό της. Ξεκίνησα να πάω στη δουλειά μου στις 11 και έφτασα στις 6 το απόγευμα. Ευτυχώς από σήμερα η απεργία λήγει και η ζωή μας θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Τέλης, ο οποίος ζει στο Ρετζίκι και εργάζεται στο κέντρο της πόλης, ενώ η Λουκία, η οποία σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο συμπληρώνει: «Δεν γίνεται με το παραμικρό να κάνουν απεργία και να ταλαιπωρούν όλους εμάς».

Όπως αναφέρουν ωστόσο στο «Κουλούρι» οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης, δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν και σε νέες απεργίες στο μέλλον, ακόμη κι αν αυτό σημάνει την παράδοση της πόλης στο χάος. «Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε. Γνωρίζουμε ότι το μετρό είναι απαραίτητο για τους Θεσσαλονικείς, αλλά χωρίς θυσίες δεν δικαιώνεται κανένας αγώνας», τονίζουν με στόμφο.

Το «Κουλούρι» ενημερώνει τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι εργαζόμενοι στο μετρό δουλεύουν κανονικά και θα ενημερώσει άμεσα σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφορετικής εξέλιξης.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.