Σαρακοστή κοντή γιορτή
Mainly clear
21°C
 

Πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση χωρίζει σιαμαίο ζευγάρι

getty_rf_photo_of_surgery_in_progressΈνα ιστορικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα εχθές στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η χειρουργική ομάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Saint Kennedy κατάφερε μετά από επέμβαση που διήρκεσε 10 ώρες να διαχωρίσει τους Σαμ και Λίζα, ζευγάρι εδώ και 8 χρόνια, από την πρώτη τάξη του Λυκείου.

«Ήταν σίγουρα η πιο απαιτητική επέμβαση που χρειάστηκε ποτέ να κάνω και είμαι χαρούμενος που πήγε καλά» δήλωσε ο Λουίς Μάικλς, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας. «Οι ασθενείς ήταν ενωμένοι στο πλαϊνό οστό της λεκάνης, ενώ το τοπικό κυκλοφοριακό σύστημα ήταν κοινό» συνεχίζει ο 48χρονος προτού ανεμίσει στο πλάι τη χωρίστρα του και αποχωρήσει στο δωμάτιο συγκέντρωσης των γιατρών.

Οι Λίζα και Σαμ ήταν θύματα μιας από τις πιο σπάνιες παθήσεις που έχουν παρατηρηθεί στα ιατρικά χρονικά, καθώς δεν ήταν ενωμένοι εκ γενετής. Αντίθετα, ενώθηκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, χάνοντας σιγά-σιγά την ατομική τους ελευθερία κινήσεων και φτάνοντας στο σημείο μετά από διάστημα πέντε χρόνων να είναι εντελώς προσκολλημένοι ο ένας στον άλλο.

Το ζευγάρι, που δηλώνει ακόμα ερωτευμένο, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους γιατρούς αλλά και την ανυπομονησία του για την κοινή μελλοντική του ζωή. «Όλα θα είναι καλύτερα τώρα που ο καθένας θα έχει το χώρο του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Λίζα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.