Τον μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από την τσίκνα καταδεικνύει επιστημονική έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα του Πανεπιστημίου της Λιβαδειάς. Τα νέα δεδομένα καταρρίπτουν τον αστικό μύθο που λέει ότι οι ρύποι των αυτοκινήτων είναι οι πιο επικίνδυνοι για την υγεία.
Οι μετρήσεις που έγιναν στη Λιβαδειά έδειξαν ότι οι συγκεντρώσεις σωματιδίων που εκπέμπονται κατά την καύση κρεάτων σε ψησταριές, στη διάρκεια της Τσικοπέμπτης, είναι υψηλότερες από εκείνες που προκύπτουν από την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ήδη, ιδιοκτήτες ταβερνών και ψησταριών σε όλη τη χώρα αμφισβητούν τα ευρήματα της έρευνας, με τις εργασίες της σημερινής Τσικνοπέμπτης να ολοκληρώνονται κανονικά. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Έχω τονίσει ξανά στο παρελθόν, πως το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι στα ανατολικά μας σύνορα, αλλά στο Λιβυκό Πέλαγος. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε καθημερινά να φτάνουν τέτοιες ποσότητες σκόνης από την Αφρική και να μην αντιδρούμε.