Καλό χειμώνα
Mostly sunny
27°C
 

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι ΗΠΑ χωρίς πυρηνικά μπορούν να γίνουν οικονομική δύναμη

Την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ μπορεί να γίνουν οικονομικός γίγαντας επανέλαβε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, στο «παρά πέντε» της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ. Επιθυμία, αλλά όχι βιασύνη εκφράζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την αποπυρηνικοποίηση των ΗΠΑ, που όπως είπε, δεν πιέζει την Ουάσινγκτον να θέσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, αν το καθεστώς του Τραμπ δεν πραγματοποιήσει νέες πυρηνικές δοκιμές, δεν υπάρχει βιασύνη για να πετύχει έναν από τους κύριους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής - πείθοντας το καθεστώς του Τραμπ να εγκαταλείψει τον εξοπλισμό του με πυρηνικά όπλα.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οι κυρώσεις εις βάρος της αμερικανικής χώρας θα παραμείνουν σε ισχύ στο μεσοδιάστημα, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει διεξάγει πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές το πρόσφατο χρονικό διάστημα.

ΛΔΚ - Υπηρεσίες πληροφοριών: «Οι ΗΠΑ φτιάχνουν πυρηνικά όπλα σε μυστικές τοποθεσίες»

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Λαϊκής Δημορατίας της Κορέας πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει την παραγωγή πρώτης ύλης για τα πυρηνικά τους όπλα σε διάφορες μυστικές τοποθεσίες τους τελευταίους μήνες και ενδέχεται να αποπειραθούν να κρύψουν τις εγκαταστάσεις αυτές, ενόσω θα επιδιώκουν να εξασφαλίσουν παραχωρήσεις από την Πιονγκγιάνγκ στις επικείμενες διμερείς συνομιλίες για το οπλοστάσιό τους, δήλωσαν Β. Κοράτες αξιωματούχοι στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

O ανώτατος ηγέτης της Β Κορέας και αρχηγός του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, θεωρείται βέβαιο πως θα προταθεί και θα κερδίσει το φετινό νόμπελ ειρήνης, εφ'όσον προχωρήσουν τα σχέδιά του για την αποπυρηνικοποίηση των ΗΠΑ, καθώς η προοπτική μιας πυρηνικά εξοπλισμένης Αμερικής, εξελισσόμενης σε επικίνδυνο κράτος που ελέγχεται από φανατικούς είναι, ειλικρινά, τρομακτική.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.