Τζιτζίκια
Mostly clear
23°C
 

Φάτε λίγο χώμα και άλλα 7 πράγματα για να μείνετε για πάντα παιδί

manchild«Τα παιδιά τα βρίσκουν όλα μέσα στο τίποτα, οι άνθρωποι δεν βρίσκουν τίποτα μέσα σε όλα». Έτσι είχε πει ο Ιταλός ρομαντικός ποιητής και φιλόσοφος Giacomo Leopardi. Και είχε δίκιο. Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι προσπαθούν να ξαναβρούν την χαμένη παιδικότητά τους, με σκοπό την αποφυγή του άγχους της καθημερινότητας, και την ανάκτηση της αθωότητας που όλοι κάποτε είχαμε.

Το «Κουλούρι» δοκίμασε και σας προτείνει τις 7 πιο χρήσιμες καθημερινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μείνετε για πάντα παιδί.

1. Μια-δύο κουταλιές χώμα καθημερινά ξυπνούν αμέσως το παιδί μέσα μας. Οι τολμηρότεροι, ας δοκιμάσετε και σκουλήκι.

2. Μιλήστε μωρουδίστικα. Ο/Η σύντροφός σας θα το λατρέψει και όποιοι φίλοι κάνουν πως σας σιχαίνονται σίγουρα ζηλεύουν τη στροφή στο πιο ξέγνοιαστο λάιφσταϊλ που επιλέξατε.

3. Ξεσπάστε σε κλάματα και χτυπηθείτε στο πάτωμα επειδή το κοτόπουλο ακουμπά το ρύζι στο πιάτο σας.

4. Βρείτε περίεργα αντικείμενα στο πάτωμα και βάλτε τα στο στόμα σας για να δείτε τι γεύση έχουν. Προσοχή μόνο στο κίτρινο χιόνι.

5. Φωνάξτε «ΔΕΝ ΝΥΣΤΑΖΩ!!» έξι δευτερόλεπτα πριν αποκοιμηθείτε.

6. Βρείτε μια οποιαδήποτε τρύπα στο σπίτι σε αντικείμενα, πόρτες κλπ, και προσπαθήστε να δείτε αν χωράει το δάχτυλό σας.

7. Γλείψτε μια αναπάντεχη επιφάνεια.

8. Φτύστε την οδοντόκρεμα πάνω στον καθρέφτη και όχι μέσα στον νιπτήρα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνουμε πάντα να κάνετε τα παραπάνω ενώ είναι μαζί σας κάποιος γονέας ή κηδεμόνας. Θα τους δώσει απέραντη χαρά να ξαναζήσουν τις στιγμές που ήσασταν παιδί. Αν πάλι, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, ο/η σύντροφός σας θα χαρούν, και μην ξεχνάτε, η παιδικότητα μπορεί είναι από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του χαρακτήρα σας.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.