Χριστούγεννα σε τρεις μήνες
Clear sky
15°C
 

Ελληνικό μοντέλο Tesla κορνάρει μόλις ανάψει πράσινο

Το πολυπόθητο «ελληνικό update» είναι πλέον διαθέσιμο και μάλλον έχει ήδη τοποθετηθεί στα περισότερα μοντέλα αυτοκινήτων Tesla που κυκλοφορούν στη χώρα μας, καθώς εγκαθίσταται αυτόματα τις νύχτες.

Η ενημέρωση δουλευόταν τουλάχιστον ένα χρόνο από τους τεχνικούς της εταιρείας, και περιέχει πολλές σημαντικές λειτουργικές βελτιώσεις αλλά και πολλά μικρά χαρακτηριστικά που έχουν σκοπό να φέρουν το Tesla πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων οδηγών.

Στην κατηγορία των χρήσιμων λειτουργικών βελτιώσεων, πρώτη και κύρια νέα λειτουργία είναι το αυτόματο κορνάρισμα με το άναμμα πράσινου φαναριού. Μάλιστα, ο Έλον Μάσκ, ιδρυτής της εταιρίας, σε tweet του αναφέρει πως «αν όλα τα αυτοκίνητα κόρναραν με το που άναβε πράσινο, θα εξοικονομούσαμε ως ανθρωπότητα 1,2 έτη κάθε ώρα».

Εκτός του αυτόματου κορναρίσματος, οι οδηγοί Tesla στη χώρα μας μπορούν να απολαμβάνουν την ειδική λειτουργία «οδήγησης στη ΛΕΑ» αρκεί να πατήσουν A, B, A, C, A, B, B με την είσοδό τους σε αυτοκινητόδρομο. Επιπροσθέτως, οι οδηγοί Tesla μπορούν να επιλέξουν αυτόματη εκτίναξη τασακιού από το παράθυρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει εντύπωση στη διεύθυνση της Tesla πως χάκερ-ιδιοκτήτες Tesla σε Βαλκάνια και Λατινική Αμερική είχαν τη διάθεση να καταφέρουν να «σπάσουν» το «ελληνικό update» ώστε να το εγκαταστήσουν σε αυτοκίνητα στις χώρες τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τεχνική ομάδα της Tesla εργάζεται πυρετωδώς για να λύσει το πρόβλημα ορισμένων αυτοκινήτων που κορνάρουν αυτόματα όντας πρώτα ή μόνα στο φανάρι.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.