Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Ιστορική πρώτη για τις λέξεις ΚΤΕΟ, εκκλησίες και κομμωτήρια στην ίδια πρόταση

Ένα ιστορικό ρεκόρ φαίνεται πως κατέρριψε η ανακοίνωση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με ομάδα επιστημόνων από το Τμήμα Συνδυασμών Λέξεων της Σχολής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ.

Όπως έκαναν γνωστό οι επιστήμονες, οι οποίοι εξειδικεύονται στη μελέτη και εξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τους συνδυασμούς λέξεων σε προτάσεις ρέοντος κειμένου, αυτή ήταν η πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία που οι λέξεις «ΚΤΕΟ», «εκκλησίες» και «κομμωτήρια» βρέθηκαν στην ίδια πρόταση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την επικεφαλίδα της τρίτης ενότητας της ανακοίνωσης που διέρρευσε στον Τύπο, «Τι ισχύει για ΚΤΕΟ, εκκλησίες και κομμωτήρια» αλλά και αργότερα μέσα στο κείμενο, μαζί με τα κέντρα αισθητικής και τα εργαστήρια διαιτολογίας.

Οι ερευνητές εξηγούν πως οι τρεις λέξεις είχαν αρκετές φορές χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ανά ζεύγη, όμως ποτέ ξανά και οι τρεις μαζί. Το ζεύγος «εκκλησίες» και «κομμωτήρια» είναι το πιο συχνό και συναντάται εκατομμύρια φορές σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το «ΚΤΕΟ» και «εκκλησίες» καταγράφεται αραιά και που σε συζητήσεις μεταξύ των προσωπικών οδηγών των ιερέων.

Από την άλλη, το ζεύγος «ΚΤΕΟ» και «κομμωτήρια» έχει εμφανιστεί μόνο μία φορά, το 1984, σε εκπομπή της ΕΡΤ για τα μοντέρνα ζευγάρια με τίτλο «Άνδρας στο ΚΤΕΟ, γυναίκα στο κομμωτήριο». Η εκπομπή αποσύρθηκε λίγες εβδομάδες μετά την προβολή της γιατί κρίθηκε ότι δεν προωθεί την ισότητα των φύλων.

Πλέον, οι επιστήμονες αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον τις επόμενες ανακοινώσεις των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, με αρκετούς να μην κρύβουν την αισιοδοξία τους και να κάνουν λόγο για ένα «χρυσωρυχείο» συνδυασμών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.