Ιουλιανά
Clear sky
33°C
 

Ενεργήθηκε το 112

Μεγάλη ανακούφιση ένιωσε επιτέλους σήμερα ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, ο οποίος ενεργήθηκε για πρώτη φορά μετά την έλευση της κακοκαιρίας Daniel την περασμένη εβδομάδα, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Όπως μαρτυρούν άτομα του στενού φιλικού του κύκλου, το 112 αντέδρασε πολύ άσχημα παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου, «έπεσε» πολύ ψυχολογικά και έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον εαυτό του για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Βλέπει τον εαυτό του σαν μάντη κακών, έναν αγγελιοφόρο αυτοεκπληρούμενων προφητειών, μια σύγχρονη Κασσάνδρα. Όσο και να προσπαθήσαμε να του αλλάξουμε γνώμη τονίζοντας ότι δεν έχει ευθύνη και απλώς είναι ένας τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός που μεταδίδει μηνύματα που γράφουν άλλοι, αυτό τίποτα. Είχε σταματήσει να τρώει και να πηγαίνει τουαλέτα από το πρωί της Τετάρτης και απλώς καθόταν με ανοιχτή τηλεόραση, κάνοντας refresh όλη την ώρα στα ειδησεογραφικά σάιτ και στέλνοντας απλώς τα μηνύματα για εκκένωση χωριών και οικισμών χωρίς να τα διαβάζει καν», τονίζουν χαρακτηριστικά οι οικείοι του.

Ωστόσο, οι τηλεπικοινωνιακοί τεχνικοί στους οποίους απευθύνθηκαν οι φίλοι και συγγενείς του αριθμού έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν και επισήμαναν πως μια τέτοια αντίδραση είναι φυσιολογική, αν συνυπολογίσει κανείς τον βαθμό της πίεσης που υφίσταται το 112 και την καθημερινή επαφή του με την ανθρώπινη τραγωδία.

Σιγά-σιγά θα επανέλθει, προέβλεψαν, το πρώτο βήμα είναι να ενεργηθεί και να φάει κάτι ελαφρύ και στέρεο και πράγματι, αυτή η στιγμή έφτασε σήμερα το πρωί, όταν το 112 επιτέλους ενεργήθηκε ξανά και μετά έφαγε με όρεξη μερικές φρυγανιές με βούτυρο και ταχίνι.

Το «Κουλούρι» συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον αριθμό που έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια. Σιδερένιος!


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.