Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Τη θέση των δύο κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών προσφέρθηκε να πάρει ο Φώτης Κουβέλης

kouvelis-660_99Σε μια γενναία πράξη αυταπάρνησης και αυτοθυσίας σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο έμπειρος πολιτικός, έπειτα από την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την τούρκικη πλευρά και την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης για περισσότερους από δύο μήνες, αποφάσισε να πάρει τη θέση των δύο μελών των ενόπλων δυνάμεων, ταξιδεύοντας προς τη γείτονα χώρα εντός των επόμενων ημερών.

Μάλιστα, η τούρκικη κυβέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί την ανταλλαγή, σκοπεύοντας να απευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μόλις καταφτάσει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας ο Φώτης Κουβέλης, το κελί του οποίου έχει ήδη ετοιμαστεί και θα είναι μάλιστα διαρκώς φρουρούμενο, μιας και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος και μάχιμος από αξιωματικούς του τουρκικού στρατού.

«Αποτελεί χρέος και προσωπική μου ευθύνη να φροντίσω για την ασφάλεια των δύο παλικαριών μας. Ως δεύτερος τη τάξει στις ένοπλες δυνάμεις, θα κουβαλήσω τον σταυρό μέχρι να δικαιωθώ. Ο Πάνος θα κάνει ό,τι μπορεί για να με φέρει πίσω. Καταλαβαίνετε όλοι, πως είναι πολύ σημαντικός για να λείψει», σχολίασε ο ίδιος ο αναπληρωτής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Κουβέλης αναμένεται να βρεθεί στην Τουρκία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.