Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

Εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση των «πανκ γιαγιάδων» με τα χρωματιστά μαλλιά

mple_giagia1Ρουκέτες, καλάσνικοφ, ζώνες με καρφιά, φτηνές βαφές μαλλιών, ψαρόκολλα, φυσίγγια και βελόνες πλεξίματος με δηλητήριο εντόπισε  η ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από έφοδο σε διαμέρισμα στα Άνω Πατήσια. Όπως έγινε γνωστό, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν υπό παρακολούθηση το διαμέρισμα από την περασμένη Κυριακή όταν και ειδοποιήθηκαν από «ανώνυμο πληροφοριοδότη» για την παρουσία ύποπτων στοιχείων.

Όπως κατέδειξε η έρευνα, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα - γιάφκα κατοικούσαν έξι ηλικιωμένες γυναίκες, ηλικιών 72 έως 89, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό και τον πανκ χώρο. Όπως αναφέρει αξιωματικός της Αστυνομίας, οι έξι ηλικιωμένες γυναίκες έχουν κοινό χαρακτηριστικό τα ιδιαίτερα χρώματα στα οποία έχουν βάψει τα μαλλιά τους· οι δύο έχουν πορτοκαλί χρώμα, άλλες δύο μωβ, μία μπλε και μία μαύρο με άσπρες λεπτομέρειες κοντά στο κρανίο. Μάλιστα, φαίνεται πως αυτοαποκαλούνται «πανκ γιαγιάδες», ενώ συνδέονται με συλληφθέντα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στα οποία είχαν πάει κουλουράκια τουλάχιστον μία φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλά ιστάμενα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν θορυβηθεί από την ανακάλυψη, θεωρώντας πως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα επαναστατημένων ηλικιωμένων γυναικών. «Μέχρι τώρα θεωρούσαμε τα παράξενα χρώματα στις κομμώσεις αποτέλεσμα αποτυχημένης απόπειρας βαφής, πλέον φαίνεται πως υπήρξαμε αφελείς και συνεπώς καλούμαστε να ερευνήσουμε το ζήτημα περαιτέρω», δήλωσε στο «Κουλούρι» ο ίδιος αξιωματικός.

Κάτοικοι της γειτονιάς αναφέρουν πως οι «πανκ γιαγιάδες» ενοχλούσαν συχνά τη γειτονιά μοιράζοντας φυλλάδια επαναστατικού χαρακτήρα, φτύνοντας στον δρόμο, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους ή ακούγοντας μουσική στη διαπασών, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που στο διαμέρισμα διοργανώνονταν αυτοσχέδιες συναυλίες μουσικής πανκ με τοπικά συγκροτήματα, μέλη των οποίων άλλωστε είναι και οι τέσσερις από τις έξι.

Τέλος, θορυβημένος από τις εξελίξεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί καθολική απαγόρευση πώλησης και χρήσης βαφής μαλλιών.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.