Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Δακρυγόνα από την ΕΛΑΣ στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη, μήπως και δακρύσουν οι άνδρες της

Τη γνωστή πρακτική της ρίψης δακρυγόνων ακολούθησαν για άλλη μία φορά οι άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας «Δράση» στο χθεσινό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ασφαλώς ακολουθώντας τις εντολές των ανωτέρων τους.

Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να αποκαλύψει το «Κουλούρι», αυτή τη φορά πρωταρχικός στόχος δεν ήταν η διάλυση της διαδήλωσης. Αντίθετα, επρόκειτο για μια απέλπιδα προσπάθεια της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε οι άνδρες της επιτέλους να δακρύσουν, συμμεριζόμενοι το πένθος και τον θρήνο της κοινωνίας για το χαμό τόσων αθώων σε ένα δυστύχημα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Από την Τετάρτη το πρωί παρακολουθούμε τους άνδρες των διμοιριών και των δικύκλων, είναι όλοι τους ανέκφραστοι, κανείς δεν έχει ρίξει ούτε δάκρυ. Δεν συγκινήθηκαν ούτε με τα πλάνα της σύγκρουσης, ούτε με τα μηνύματα "στείλε μου όταν φτάσεις", ούτε με τα στεφάνια των συγγενών των θυμάτων, οπότε σκεφτήκαμε ότι τα δακρυγόνα ίσως βοηθήσουν. Φοράνε κράνος βέβαια αλλά όλο και κάτι περνάει», σημείωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ από το γραφείο του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Δεν είχαμε και πολλές ελπίδες αλλά μια δοκιμή άξιζε. Δυστυχώς ούτε αυτό δούλεψε», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες το πλάνο δεν έχει εγκαταλειφθεί ακόμα, καθώς το επόμενο βήμα είναι η ρίψη δακρυγόνων μέσα στα σπίτια των ανδρών των ΜΑΤ και της «Δράσης», όταν αυτοί βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και άρα δεν φορούν τον προστατευτικό εξοπλισμό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να κλάψουν, θα τους ρίξουμε χημικά ακόμα και στον ύπνο τους αν χρειαστεί», τόνισε το ίδιο στέλεχος.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και θα ενημερώσει πρώτο για οποιαδήποτε εξέλιξη.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.