Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Νέα μέτρα: Μέχρι 20 άτομα ανά βαγόνι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σε δραστικά νέα μέτρα προχώρησε ο οργανισμός του μετρό της συμπρωτεύουσας μετά την «έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα του Θερμαϊκού που παρατηρήθηκε πρόσφατα.

Πλέον, θα επιτρέπονται μόνο είκοσι επιβάτες σε κάθε βαγόνι και διακόσιοι επιβάτες σε κάθε αποβάθρα. Οι επιβάτες που δε χωρούν, θα περιμένουν υποχρεωτικά σε εξωτερικό χώρο ενώ υπάλληλοι του υπόγειου σιδηρόδρομου θα τους εισάγουν σταδιακά.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, οι συρμοί απολυμαίνονται και συνεχίζουν να απολυμαίνονται τακτικά με διάλυμα χλωρίνης. Τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή η σύσταση για την αποφυγή γλειψίματος χειρολαβών, πορτών και κάθετων μπαρών συνεχίζουν να ισχύουν.

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, από την αρχή της πανδημίας λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα και τηρούνται απαρέγκλιτα όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.

«Ενδεικτικά αναφέρουμε τακτικούς καθαρισμούς - απολυμάνσεις, νεφελοψεκασμούς με φραπέ όπου είναι δυνατόν, χορήγηση μπουγάτσας με αντισηπτικό, κλπ, μέτρα αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.