Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Ένας φελλός παρέλυσε το τελεφερίκ του Λυκαβηττού

Αντιμέτωποι με το τρόμο ήρθαν εικοσιεννέα επιβαίνοντες στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού τα ξημερώματα του Σαββατου όταν εγκλωβίστηκαν για περισσότερες από 4 ώρες σε βαγόνι, έπειτα από βλάβη που παρέλυσε το σύστημα προώσης του τελεφερίκ.

 Η βλάβη προκλήθηκε από φελλό, ο οποίος εκτοξεύθηκε κατά λάθος, από μεγάλη απόσταση, και προσέκρουσε στα όργανα λειτουργίας του τελεφερίκ ακινητοποιώντας τα βαγόνια. Όπως έδειξε ο βαλιστικός έλεγχος, ο φελλός προήλθε από σαμπάνια που άνοιξαν εστιαζόμενοι σε γνωστό ροκ bar-restaurant της πλατείας του Κολωνακίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες του ατυχούς συμβάντος ήταν γόνοι εφοπλιστικών οικογενειών που διασκέδαζαν στο μαγαζί, γιορτάζοντας την λήξη της δεύτερης εβδομάδας της σχολικής χρονιάς. «Τα παιδιά είχαν έρθει από νωρίς στο μαγαζί για φαγητό. Αφού έφαγαν, συνέχισαν με ποτό και δεν άργησαν να ανοίξουν σαμπάνιες. Είχαν βγει έξω και στοιχημάτιζαν ποιός μπορεί να πετύχει τη λάμπα στο δρόμο με το φελλό, ενώ άνοιγαν την σαμπάνια. Πρέπει να ήταν το τέταρτο μπουκάλι που άνοιγαν, όταν το παλικάρι που κράταγε τη σαμπάνια γύρισε προς τη μεριά του Λυκαβηττού με το φελλό να φεύγει προς το λόφο», δήλωσε στον ρεπόρτερ του «Κουλουριού» υπεύθυνος του μαγαζιού που ήταν παρών.

Ο μοιραίος φελλός ταξίδεψε στον κολωνακιώτικο αέρα καταλήγοντας στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Αριστίππου, όπου βρίσκεται η αφετηρία του τελεφερίκ, προσκρούοντας στο σύστημα ελέγχου και ακινητοποιώντας τα βαγόνια εντός τη σήραγγας που οδηγεί στον Λυκαβηττό και εγκλωβίζοντας τους επιβάτες.

Οι επιβαίνοντες, στην πλειονότητά τους Κινέζοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στη χώρα μας για επαγγελματικούς λόγους, καθέρχονταν με το τελευταίο δρομολόγιο στη 1.30 πμ, έπειτα από επίσκεψη αναψυχής στο λόφο του Λυκαβηττού. Την Κινεζική αποστολή συνόδευαν δύο υπάληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ένας μεταφραστής. Οι άτυχοι επιβάτες παρέμειναν εντός της σήραγγας μέχρι η Πυροσβεστική να τους απεγκλωβίσει. Στο σημείο έσπευσαν επίσης και οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ο μεταφραστής νοσηλεύεται προληπτικά, λόγω κρίσης κλειστοφοβίας που υπέστη κατά την παραμονή εντός του βαγονιού.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.