Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Απέκλεισαν τον σταθμό «Ευαγγελισμός» οι Κολωνακιώτες, φοβούνται μαζικές ροές επισκεπτών από τον Πειραιά

Στο επιβατικό κοινό παραδόθηκαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Αντιθέτως, μεγάλη δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Κολωνακίου η λειτουργία των συγκεκριμένων σταθμών, καθώς θα κάνει πολύ πιο προσβάσιμη την περιοχή σε πολίτες που μένουν στη νοτιοδυτική Αττική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι οργανώσεις κατοίκων Κολωνακίου ζητούν την αναστολή λειτουργίας των νέων σταθμών, αλλιώς απειλούν πως θα φράξουν τις εισόδους/εξόδους του σταθμού «Ευαγγελισμός» και θα παίρνουν ταξί μέχρι το Σύνταγμα για να εξυπηρετούνται.

Οι κάτοικοι Κολωνακίου ανατρέχουν στα στοιχεία των υπευθύνων, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, αυξάνοντας τους κατοίκους Μανιάτικων και του Πειραιά που θα επισκέπτονται το Κολωνάκι κατά 15.000.

Οι ίδιοι λένε πως το σύστημα δεν αντέχει άλλους επισκέπτες από τις περιοχές αυτές, ιδιώς μετά την - επί ενάμιση έτους - λειτουργία των σταθμών Νίκαιας και Κορυδαλλού, η οποία έχει φέρει την περιοχή «στα όριά της». Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.