Δεν ξέρεις τι να φορέσεις
Mostly sunny
20°C
 

Αυτοκτόνησε πολίτης που κλείστηκε για τρεις ώρες σε ασανσέρ με τον Αδ. Γεωργιάδη

asanserΤέλος στη ζωή του έδωσε ο 64χρονος Ιάκωβος Παλικουράκης, συνταξιούχος υπάλληλος των ΕΛΤΑ ο οποίος είχε την ατυχία να κλειστεί μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ασανσέρ πολυκατοικίας στο Κολωνάκι το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο 64χρονος έφθασε στην πολυκατοικία επί της οδού Λουκιανού στο Κολωνάκι στις 17:41 προκειμένου να επισκεφθεί συγγενικό του πρόσωπο. Στην εξώπορτα συναντήθηκε με τον βουλευτή και τέως υπουργό Αδ. Γεωργιάδη, με τον οποίο δεν γνωρίζονταν προσωπικά, και εισήλθαν μαζί στο ασανσέρ.

Όταν το ασανσέρ υπέστη βλάβη, οι δύο άνδρες βρέθηκαν παγιδευμένοι μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου ορόφου και, μην έχοντας σήμα στο κινητό, πάτησαν το κουμπί κινδύνου και περίμεναν υπομονετικά για βοήθεια. Ταυτόχρονα, άρχισαν να συζητούν για την κατάσταση στη χώρα, με τον κ. Γεωργιάδη να αναλύει τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διανθίζοντας τον ειρμό της σκέψης του με ιστορίες από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της δεκατίας του '90 και αναφορές στην αρχαιοελληνική και βυζαντινή ιστορία και παράδοση.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, όλα δείχνουν πως μετά από περίπου τρεις ώρες παραμονής στο ασανσέρ ο κ. Παλικουράκης έθεσε τέρμα στη ζωή του, με άγνωστο έως τώρα τρόπο και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον Αδ. Γεωργιάδη. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε η Πυροσβεστική.

«Είχαμε πιάσει μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα και πραγματικά δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα, ούτε που με ένοιαζε που ήμασταν κλεισμένοι στο ασανσέρ. Πολύ ωραίος τύπος ο κύριος Ιάκωβος, Θεός σχωρέστον. Ίσως κάποια στιγμή να ενθουσιάστηκα λίγο παραπάνω με την κουβέντα και να υπερέβαλλα με τον μονόλογο, γιατί από ένα σημείο και μετά ήταν πολύ σιωπηλός... πάντως ήταν πολύ ευγενικός, αν βαρέθηκε δεν το έδειξε καθόλου» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 64χρονου.

Πλέον το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο ο κ. Ιάκωβος έβαλε τέλος στη ζωή του χωρίς να γίνει αντιληπτός και με δεδομένο ότι στο χώρο δεν βρέθηκε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή σημάδια βίας. «Αυτή τη στιγμή τα επικρατέστερα ενδεχόμενα είναι να κουβαλούσε πάνω του κάποιο φιαλίδιο με δηλητήριο, να πρόκειται για κάποια σπάνια ψυχοσωματική αντίδραση ή απλώς να κράτησε την αναπνοή του μέχρι θανάτου, όμως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.