Ραπ και γκραφίτι
Mostly clear
20°C
 

Ματαιώνεται το μετρό Θεσσαλονίκης, θα ξαναγεμίσουν με χώμα οι σήραγγες

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το Μετρό Θεσσαλονίκης ματαιώνεται. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση, σύμφωνα με τα πρακτικά, ήταν πως το έργο έχει ήδη ταλαιπωρήσει τους Θεσσαλονικείς αρκετά και αφού δεν υπάρχει πιστευτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του «καλό θα ήταν να αφήσουμε αυτό το έργο πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά. Τα παιδιά που γεννιούνταν όταν ξεκίνησαν τα έργα του χρόνου δίνουν πανελλήνιες».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ματαίωση του Μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό. Το πρώτο σχέδιο σκιαγραφεί πλάνο κατά το οποίο οι αρχαιότητες που βρέθηκαν κατά το άνοιγμα των σηράγγων θα επιστρέφονται μέσα σε ένα στρώμα άμμου που θα περιβάλλεται από κοκκινόχωμα και χαλίκια για την καλύτερη διατήρησή τους.

Επιπροσθέτως, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για να ολοκληρωθεί το γέμισμα των σηράγγων με χώμα αναμένονται να είναι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες με τα οφέλη να γίνονται αισθητά σε όλη την πόλη.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση έρχεται να δώσει λύση και στο άλλο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τη συμπρωτεύουσα, τις τεράστιες ποσότητες χώματος που έχει συσσωρευτεί υπέργεια. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, κάθε σπίτι της πόλης έχει από ένα με δύο σακιά χώματος αποθηκευμένα σε αποθήκες, ντουλάπες και WC. Οι πολίτες που έχουν αποθηκευμένο χώμα και είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα καλούνται να το προσφέρουν με SMS. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο πλησιέστερο εργοτάξιο.

Σχετικά με το μέλλον της αστικής συγκοινωνίας στη «νύφη του Θερμαϊκού», αφού δεν πέτυχε η υπόγεια ούτε η υποθαλάσσια, πλέον σκέφτονται να δοκιμάσουν εναέρια συγκοινωνία. Ήδη επιστήμονες από την Τούμπα πειραματίζονται με ιπτάμενα ταξί. Τέλος, φουτουριστικά πλάνα για δίκτυα νεροτσουλήθρων γεμάτα φραπέ προς το παρόν βρίσκονται μόνο στο στάδιο σκέψης.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.