Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Ανήσυχος 36χρονος που ξύπνησε σήμερα συντηρητικός

Τριάντα λεπτά κοιτώντας μέσα στα ίδια του τα μάτια πέρασε μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου του 36χρονος, προσπαθώντας να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να καταλάβει πώς και πότε έγινε αυτή η τεράστια αλλαγή που νιώθει μέσα του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 36χρονος Γιάννης Μασλαρινός ξύπνησε με το καθημερινό του ραδιοφωνικό ξυπνητήρι να παίζει τις ειδήσεις των 7. Με το άκουσμα είδησης για επερχόμενο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια, χωρίς να το πολυσκεφτεί ξεστόμισε την ανολοκλήρωτη φράση «αμάν και αυτοί οι άπλυτοι άλλη δουλειά δεν έ» και πάγωσε με γουρλωμένα μάτια μετά από μια κοφτή εισπνοή με τις δύο του παλάμες να έχουν βρει τη θέση τους πάνω στο στόμα του.

Μπροστά στον καθρέφτη ο Γιάννης προσπάθησε να αναλύσει σχεδόν όλη του τη ζωή για να καταλάβει αν η αλλαγή αυτή επήλθε ξαφνικά ή αν την έπαθε σαν βάτραχος που βράζει σιγά-σιγά χωρίς να το καταλάβει. Χωρίς αποτέλεσμα. Θυμήθηκε που είχε ψηφίσει Συνασπισμό την πρώτη φορά που ψήφισε. Σκέφτηκε το νέο αυτοκίνητο που αγόρασε με τις πρώτες του οικονομίες. Θυμήθηκε όλα τα χημικά που έφαγε όταν είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη το 2003. Σκέφτηκε την ανοδική πορεία που ακολουθεί μέχρι σήμερα στην καριέρα του. Σκέφτηκε το ρίγος που νιώθει κάθε φορά που σκέφτεται το Euro. Θυμήθηκε το Γενοβίτη, το νέο αγόρι της πρώτης του κοπέλας.

Αν διαβάζει ο εργοδότης του κυρίου Μασλαρινού, το «Κουλούρι» θα ήθελε να τον ενημερώσει πως δε θα έρθει σήμερα στη δουλειά. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο 36χρονος σκέφτεται αν είναι δυνατόν να είναι κανείς οικονομικά συντηρητικός και ταυτόχρονα κοινωνικά φιλελεύθερος, αν είναι δυνατόν να υπάρχουν αξίες χωρίς να υπάρχει θεός, και το αν οι φόροι που πληρώνει πιάνουν τόπο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.