Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Εξαρθρώθηκε η σπείρα ατόμων 10 έως 13 ετών που έκαναν χρήση ανελκυστήρα άνευ συνοδού

asanserΜε μια συντονισμένη επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από υψηλά ιστάμενα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν χθες το βράδυ να συλλάβουν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της σπείρας -10, 12 και 13 ετών- που το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούσαν ανελκυστήρα άνευ συνοδού σε πολυκατοικίες στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές της συμπρωτεύουσας, τα μέλη της σπείρας έβρισκαν κάποια αφορμή για να εισέλθουν στην είσοδο των πολυκατοικιών και μετά έπαιρναν επανειλημμένα το ασανσέρ πηγαίνοντας από τον ένα όροφο στον άλλο, κατά παράβαση του νόμου περί ανελκυστήρων που σαφώς ορίζει πως «Απαγορεύεται η χρήση από άτομα κάτω των 14 ετών άνευ συνοδού». Οι μικροί παραβάτες συνέχιζαν το ξέφρενο ταξίδι τους μέχρι να ακούσουν κάποιον να οδεύει προς τον ανελκυστήρα, οπότε τρέπονταν σε φυγή κατευθυνόμενοι προς την επόμενη πολυκατοικία.

Η άτυχη στιγμή για τους νεαρούς ήρθε το Σάββατο το βράδυ, όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είδαν ένα από τα μέλη της συμμορίας που είχε μόλις επιβιβαστεί σε κοντινό ασανσέρ να βγαίνει τρέχοντας στο δρόμο, κινώντας τις υποψίες. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και μετά τις πρώτες ερωτήσεις ο 10χρονος ομολόγησε, φωνάζοντας «δεν το κάνω επίτηδες, απλά δεν αντέχω να μην μπαίνω σε ασανσέρ».

Στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις συνοδευόμενες από εισαγγελέα, οι οποίοι ερεύνησαν την υπόθεση εξακριβώνοντας τον τρόπο οργάνωσης και τις μεθόδους δράσης της σπείρας και οδηγούμενοι στις συλλήψεις και των υπόλοιπων μελών, παρόλο που οι ένοικοι των εν λόγω πολυκατοικιών έδειξαν να μην έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν τα παιδιά με τους ανελκυστήρες τους.

Τα μέλη της συμμορίας θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον ανακριτή, όπου θα απολογηθούν. Σε βάρος τους αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί σεβασμού των κανονισμών λειτουργίας των κατασκευαστών βαρέων μηχανημάτων, καθώς και η κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.