Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
2°C
 

Τη λίστα με τις καλύτερες ιδιωτικές πισίνες της Αττικής ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος

custom-swimming-poolΤην πολυαναμενόμενη λίστα του με τις καλύτερες ιδιωτικές πισίνες της Αττικής εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σήμερα το πρωί. Στη συγκεκριμένη λίστα, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο, περιλαμβάνονται όσες από τις ιδιωτικές πισίνες της Αττικής κίνησαν το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής, συνδυάζοντας στοιχεία όπως είναι το μέγεθος,η θέση, το ντιζάιν, ο φωτισμός και το σχήμα τους.

Για άλλη μια χρονιά στη λίστα κυριάρχησαν πισίνες οι οποίες βρίσκονται στα νότια προάστια της Αττικής, καταλαμβάνοντας τις δώδεκα από τις είκοσι θέσεις της λίστας. Από τις υπόλοιπες οκτώ, οι τέσσερις βρίσκονται στα βόρεια προάστια, οι τρεις στο Γαλάτσι και μία στο Κολωνάκι.

Την πρώτη θέση ωστόσο κατέλαβε πισίνα η οποία βρίσκεται στην Εκάλη και η οποία, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή «ξεχώρισε χάριν στο βασισμένο σε φράκταλ σχήμα της το οποίο θυμίζει κάτι από τα νορβηγικά φιόρδ, την εξαιρετική καθαρότητα του νερού, αλλά και τη θερμοκρασία του η οποία προσαρμόζεται στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος προκειμένου πάντοτε να παραμένει δροσιστικό». Φαίνεται μάλιστα πως οι ιδιοκτήτες της πισίνας φροντίζουν να την αδειάζουν και να την ξαναγεμίζουν καθημερινά, προκειμένου το νερό να διατηρεί την ποιότητά του.

«Πρόκειται για μια λίστα η οποία βεβαίως προσδίδει ιδιαίτερο κύρος σε όσους δουν την πισίνα τους να φιγουράρει σε μια από της θέσεις της», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μανιάτης. «Ανά τα χρόνια είχαμε σκληρές κόντρες μεταξύ των διαγωνιζόμενων, μερικοί εκ των οποίων έφταναν στο σημείο κάθε χρόνο να καταστρέφουν και να χτίζουν την πισίνα τους από την αρχή, πάντα με τη βοήθεια κάποιου σημαντικού αρχιτεκτονικού γραφείου. Είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο δε το γεγονός πως η κρίση μάλλον τόνωσε παρά αποδυνάμωσε τον διαγωνισμό, καθώς οι ιδιοκτήτες έβρισκαν μέσω αυτού διέξοδο από την εθνική κατήφεια και κακουχία», εξήγησε. «Σίγουρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο η αμεροληψία της κριτικής επιτροπής, η οποία παρά τον καύσωνα επισκέφθηκε και έκανε βουτιά σε κάθε μία πισίνα (σ.σ. από τις περίπου 200 συνολικά) που έλαβαν μέρος. Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ αν περισσότεροι συμπολίτες μας παραδειγματίζονταν από την ευγενή άμιλλα, το ήθος και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και τον χρησιμοποιούσαν ως οδηγό για το μέλλον», κατέληξε.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.