Έχει πάρα πολύ χιόνι
Mostly cloudy
2°C
 

Ολόκληρο το ίντερνετ διάβασε βαριεστημένος υπάλληλος γραφείου την περασμένη εβδομάδα

bored-man-at-desk-1Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στη δουλειά για 33χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της καλοκαιρινής του άδειας. Ο Θανάσης Γ., παραδέχεται ότι δεν έχει πλέον κάτι ουσιαστικό να κάνει, μιας και όλες οι εκκρεμότητες της σεζόν έχουν κλείσει, ενώ δεν έχει ιδιαίτερη όρεξη να ασχοληθεί με άλλα μικροθέματα που προκύπτουν.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον υπάλληλο όσο εκείνος βρισκόταν στη δουλειά του και στη διάρκεια της 5ωρης τηλεφωνικής μας συνομιλίας περιέγραψε γλαφυρά την κατάσταση: «Πάντα βαριέμαι στη δουλειά μου για να είμαι ειλικρινής. Συνήθως δουλεύω τις τρεις από τις οκτώ ώρες και τις υπόλοιπες χαζεύω στο ίντερνετ, πίνω πολύ νερό για να πηγαίνω στην τουαλέτα συχνά, τρώω πολύ αργά το πρωινό και το μεσημεριανό μου και κουτσά στραβά περνάει η μέρα. Το καλοκαίρι όμως είναι ανυπόφορo. Ο όγκος της δουλειάς μειώνεται, ενώ και η διάθεση για την οποιαδήποτε εργασία είναι ανύπαρκτη. Όλη την ημέρα την περνάω στο ίντερνετ», παραδέχεται ο Θανάσης για να συνεχίσει διηγούμενος την παράξενη εμπειρία που έζησε την περασμένη εβδομάδα:

«Την περασμένη Παρασκευή ωστόσο έγινε κάτι που δεν μου έχει ξανασυμβεί. Γύρω στο μεσημέρι, μετά το φαγητό, συνειδητοποίησα πως είχα διαβάσει όλο το ίντερνετ. Αθλητικά site, τα κοινωνικά μου δίκτυα -ακόμα και στο Google+ μπήκα φανταστείτε-, όλα τα video στο Youtube, Tumblr με γάτες, Tumblr με γυμνές, Tumblr με γυμνές γάτες, blog μαγειρικής, blog για τον Πάτερ Παϊσιο, blog μαγειρικής του Πάτερ Παϊσιου, φόρουμ υδραυλικών, μέχρι και στο "Κουλούρι" μπήκα», διηγείται και προσθέτει: «Πάγωσα, έκανα απανωτά refresh, άνοιγα διαφορετικά tab και όλα τα είχα ξαναδεί. Ένιωσα το τέλος να έρχεται, ο χρόνος είχε παγώσει, τι θα έκανα μέχρι να σχολάσω;» εξιστορεί με τρόμο στη φωνή.

Τελικά, ο 33χρονος άνδρας βρήκε τη λύση, καθώς βγήκε στην αυλή της εταιρείας για να κουρέψει το γκαζόν, ενώ άλλαξε και μια καμμένη λάμπα στην γραμματεία. Όσο για το υπόλοιπο της εβδομάδας, μέχρι και την Παρασκευή που ξεκινά η άδειά του, ο Θανάσης τονίζει: «έχω 2-3 καλά βιβλία για να διαβάσω, λέω να φέρω να βάλω και πλυντήριο ε θα ανανεωθεί λιγάκι και το ίντερνετ, θα περάσουν οι μέρες. Μετά την επιστροφή είναι το θέμα τι κάνουμε;»


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.