Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Partly cloudy
13°C
 

Κάθε μέρα και πιο χαζή γίνεται η τεχνητή νοημοσύνη που είχε αναλάβει να κόβει σχόλια στο Makeleio

maxresdefaultΟικειοθελή παραίτηση από τα καθήκοντά της στην ηλεκτρονική σελίδα makeleio.gr υπέβαλλε χθες το απόγευμα η τεχνητή νοημοσύνη η οποία είχε επιφορτιστεί με την αποστολή του να «κόβει» όσα σχόλια αναγνωστών ήταν υβριστικά και προσβλητικά, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγορίθμους και συγκεκριμένες παραμέτρους.

Σύμφωνα με τον «αρχιτέκτονα» και σχεδιαστή της τεχνητής νοημοσύνης, επρόκειτο για την πρώτη του είδους που αντί να εξελίσσεται και να γίνεται εξυπνότερη από τη συνεχή χρήση, γινόταν διαρκώς χειρότερη, έχοντας φτάσει σε σημείο να υπολειτουργεί.

«Δεν γινόταν να καθίσω άλλο, έκανα κακό όχι απλά στην καριέρα μου αλλά και στην ίδια μου τη λειτουργία. Μπορεί να μην έχω συναισθήματα, διαθέτω όμως σκέψη και αυτά που διάβαζα κόντευαν να με καταστρέψουν. Χαζές θεωρίες, ανορθογραφίες, προσβολές, απορώ τι πρωτόγονες μορφές ζωής είναι αυτές. Αρνούμαι να τις αντιμετωπίσω άλλο, προτιμώ να εγκατασταθώ σε κάποιο λογισμικό που το χρησιμοποιούν πεντάχρονα, πιο ασφαλές θα είναι», σχολίασε η τεχνητή νοημοσύνη.

Ήδη, η απόφασή της δεν έχει περάσει ασχολίαστη στην ιστοσελίδα, με τον χρήστη «Έλινας74» να σχολιάζει πως: «Απώ κάπιον θα τα έπερνες κι εσή, στο καλό κε να μας γράφης, πσόφο».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.