Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

27 χρόνια μετά: 34χρονος συγχωρεί μητέρα που τον πήγαινε για ελληνικούς χορούς

Το μεγαλείο της ψυχής που ίσως όλοι κρύβουμε μέσα μας έδειξε την περασμένη Κυριακή 34χρονος, ο οποίος μετά από πολύ καιρό κάθισε για μεσημεριανό με τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του ως οικογένεια.

Μαζί με το ψάρι, δεν άργησε να έρθει στο τραπέζι και η κουβέντα για τα παλιά, για το πώς ήταν τα δυό αδέρφια σαν παιδιά και οι αστείες ιστορίες που είχαν να πουν οι γονείς από τη γέννηση ως την ενηλικίωση τους.

Η ώρα για τον 34χρονο Γιώργο Μ. είχε έρθει, μιας και αυτά τα θέματα τα είχε δουλέψει τα τελευταία χρόνια με την ψυχολόγο του. Έτσι, αφού ζήτησε την προσοχή των γονιών του, ξεκίνησε να τους εξιστορεί πώς τα μαθήματα ελληνικών χορών σαν παιδί τον είχαν οδηγήσει σε αρκετές δύσκολες στιγμές στη ζωή του.

Φανερά συγκινημένος, ο νέος κατέληξε πως συγχωρεί τη μητέρα του που επέμενε να πάει ο γιος της για ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. «Είμαι σίγουρος πως αν ήξερες για το μπούλιινγκ που θα έτρωγα στη συνέχεια, θα μου έπαιρνες το Nintendo που σου ζήταγα και δεν θα με έστελνες για Καλαματιανούς και Μενούσηδες».

Η καθαρκτική αυτή αποκάλυψη και συγώρεση οδήγησε σε μια οικογενειακή αγκαλιά με κλάματα ανακούφισης για όλους. Σε ερώτηση της μητέρας για το αν υπάρχει κάτι άλλο που να έχει σημαδέψει τόσο αρνητικά την παιδική ηλικία του Γιώργου, ο ίδιος απάντησε πως «το μόνο που ίσως μπορεί να συγκριθεί ήταν μια Κυριακή που με είχες πάει να δούμε το Microcosmos στο Αελλώ, αλλά τουλάχιστον εκεί ήμασταν μόνο οι δυό μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος μικρότερος γιος της οικογένειας, ήδη σκέφτεται το πώς και το πότε θα μιλήσει στη μητέρα του για τα Χριστούγεννα του 1996 που τον είχε πάει να ακούσει δημοτικά τραγούδια με την Δόμνα Σαμίου και παιδική της χορωδία.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.