Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly cloudy
12°C
 

Με εξαγωγή λευκού καπνού θα ανακοινώνεται πλέον η εκλογή νέου διαχειριστή στις πολυκατοικίες

pope-selection-white-smoke_65226_600x450Το φθινόπωρο διανύει πλέον το δεύτερο μήνα του και οι ζυμώσεις για εκλογή νέων διαχειριστών στις περισσότερες πολυκατοικίες της χώρας έχουν ξεκινήσει. Προκειμένου να αποφευχθούν τα περσινά θλιβερά φαινόμενα, όπου η διαφωνία σχετικά με την θέρμανση οδήγησε σε ομηρικούς καυγάδες με δεκάδες θύματα, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των φετινών εκλογών νέων διαχειριστών.

Πλέον, οι γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται σε ουδέτερο έδαφος και όχι στο διαμέρισμα του νυν διαχειριστή. Εκεί, όλοι οι άνδρες ιδιοκτήτες θα συγκεντρώνονται και δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν μέχρι την εκλογή νέου «άρχοντα» της πολυκατοικίας. Οι λοιποί συγγενείς καθώς και όσοι νοικιάζουν διαμερίσματα θα μπορούν να μαζεύονται στις πυλωτές και στις αυλές των σπιτιών, εν αναμονή των εξελίξεων.

Σε περίπτωση που η συνέλευση δεν καταλήγει σε απόφαση, τότε στο τζάκι του διαμερίσματος θα καίγονται παλιά κοινόχρηστα ώστε να βγαίνει μαύρος καπνός, σημάδι πως η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μόλις το σώμα αναδείξει το νέο διαχειριστή, τότε θα καίγονται στο τζάκι τα ψηφοδέλτια, με το λευκό καπνό να σηματοδοτεί την ιστορική εκλογή. Τότε, ο προηγούμενος διαχειριστής θα βγαίνει στο μπαλκόνι και θα αναφωνεί στους παρευρισκόμενους «habemus administratorem», μέσα σε αποθέωση και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται με μια σύντομη ομιλία του εστεμμένου.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον κύριο Τάκη, διαχειριστή επί τριετία σε πολυκατοικία της Πεύκης, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ πως τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Μοναδική μου ένσταση είναι που δεν καθιέρωσαν ακόμη την ισόβια θητεία. Ελπίζω από του χρόνου, άλλωστε με τις αποφάσεις που έχω πάρει σε θέματα συντήρησης, καθαριότητας και διαχείρισης, έχω αποδείξει πως έχω το αλάθητο».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.