Ιουλιανά
Clear sky
27°C
 

Απαγορεύτηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα σχόλια αναγνωστών στα αθλητικά site

galaziastratiaΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - Σε αντίθεση με τα βασικά αστικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών βρίσκονται τα σχόλια αναγνωστών κάτω από τα κείμενα στα αθλητικά site, διαπίστωσε με απόφαση του που δημοσιεύτηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η απόφαση, η οποία ήλθε μετά από χιλιάδες προσφυγές εναντίον των 'comments' σε αθλητικούς ιστότοπους, κάνει ειδικά αναφορά στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τα σχόλια στα περισσότερα ελληνικά αθλητικά site ως τα χυδαιότερα, πιο υβριστικά και μισαλλόδοξα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως ανέφερε το κείμενο της απόφασης, τα σχόλια που εξέτασε ήταν γεμάτα από ευθείς επιθέσεις σε μέλη οικογενειών των χρηστών, υβριστικές αναφορές στους συγγραφείς των άρθρων αλλά και σωρεία ρατσιστικών χαρακτηρισμών, όπως και προτροπές σε βία μεταξύ αντιπάλων συνδέσμων. Η λίστα που δημοσίευσαν οι δικαστές, η οποία περιέχει τα πιο αποτρόπαια αποσπάσματα, είναι χαρακτηριστική:

  • «γάβροι μ..νιά όταν σας τρέχαμε στα στενάκια στους Αγίους Αναργύρους ήταν καλά;»
  • «ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ αν ψάχνετε τις μανάδες σας είναι στο Μοικρολίμανο»
  • «ΠΑΟΚΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΟΥ»
  • «Χανουμάκια Τουρκόσποροι γυρίστε πίσω στην πατρίδα σας»
  • «Αλήτη [όνομα συντάκτη] τα πήρες απ τον Μαρινάκη αλλά θα σε βρούμε και θα σου δειξουμε που μπένουν τα λεφτά»
  • «[Όνομα αθλητή] ψόφα εσύ κι η οικογένεια σου»
  • «Ζώα ξυπνήστε, γυφτοι, όλα στημένα είναι σας κοροιδευουν τα πουλημενα αφεντικά»

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον διάσημο σχολιαστή κάτω από κείμενα σε αθλητικά site, αλλά και στο Facebook, στο YouTube και στο site του Πλαισίου, TAKIS 7, ο οποίος δήλωσε: «Είναι κότες αυτοί που τα λένε αυτά. Σίγουρα είναι βαζελάκια που τους έχουμε πονέσει ή ανθέλληνες που τους τσούζει η Ελλάδα, αυτοί που τους τρίψαμε το Euro στη μούρη. Ότι και να κάνετε λαγοί πάντα θα σας κλέβουμε τα μηχανάκια. Θέλουνε να κάνουμε τουμπεκί αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταιγισμός σχολίων από αγανακτισμένους χρήστες αθλητικών site έχει κάνει τον ιστότοπο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να «πέσει» την τελευταία ώρα, καθώς χιλιάδες ήταν οι διαμαρτυρίες με αποκορύφωμα σχόλια όπως «Let the Olympic quiet», «Will not pass you anti-Greeks» και «Prostitute all, we will burn the parliament».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.