Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Νέους κωδικούς μετακίνησης αποκλειστικά για influencers θεσπίζει η κυβέρνηση

Με νέο νόμο και σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό Φ.Ε.Κ. διορθώθηκε μία εγκληματική
παράλειψη των κρατικών υπηρεσιών τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Συγκεκριμένα, από σήμερα συγκεκριμένοι εκλεκτοί συμπολίτες μας εξαιρούνται των περιορισμών και μπορούν ελεύθερα να μετακινούνται και να συναθροίζονται, αρκεί να τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Για influencers που έχουν έως και 999 followers στα social media, στο εξής είναι διαθέσιμος ο κωδικός 10 για να μετακινούνται και αν φωτογραφίζονται χωρίς μάσκα, αφού είναι σαφές ότι η χρήση μάσκας χαλάει όλα τα πλάνα. Επιτρέπεται, εντούτοις, εκτάκτως η χρήση μάσκας, αν αυτή είναι λογοτυπημένη από τον τοπικό χορηγό τους (βιοτεχνίες, σουβλατζίδικα, ζαχαροπλαστεία).
  • Για influencers που έχουν από 1.000 έως 4.999 followers, πέρα από τον κωδικό 10, ισχύει και ο κωδικός 15, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται η συνάντηση σε κλειστό χώρο, υπό την προϋπόθεση πως όλα τα Insta stories θα είναι γιορτινά και θα δείχνουν τους συμμετέχοντες χωρίς μάσκα να χαμογελούν, ώστε να διασφαλιστεί η ψυχική ανάταση των θεατών. Υπάρχουν ήδη σκέψεις να επιχορηγούνται αυτές οι συναντήσεις και από ΜΚΟ που θα αναλαμβάνουν το catering, πάντοτε με μοναδικό στόχο τη διασκέδαση των απλών πολιτών που ζορίζονται τις δύσκολες τούτες ημέρες.
  • Για influencers με περισσότερους από 5.000 unique followers (το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει υποσχεθεί εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να μην προσμετρηθούν τα διπλά accounts ή αυτά με ip address από την Ινδία), δεν θα απαιτείται αποστολή κωδικού για μετακίνηση/συνάθροιση. Θα παραδοθεί ειδικό badge, αντίστοιχο με το πράσινο του Ιπποκράτη που επικολλούν οι ιατροί στα αυτοκίνητά τους, ώστε χωρίς περαιτέρω ελέγχους, οι εν λόγω influencers να έχουν την ίδια ακριβώς ελευθερία κινήσεων και, όπου μπορεί, η Τροχαία να βοηθάει για τη πιο γρήγορη μετάβαση στον προορισμό τους.
  • «Ήταν μία δικαίωση», δήλωσε αποκλειστικά στο «Κουλούρι» 28χρονη που είχε πάρει μέρος στα προκριματικά δύο reality στο παρελθόν και σήμερα εργάζεται σκληρά ως influencer με 257 πιστούς followers. «Όλοι οι κλάδοι έχουν μπει κάτω από τη φτερούγα προστασίας του κράτους, αλλά εμείς ήμασταν εκτεθειμένοι τόσο καιρό, με ευθύνη απέναντι στο κοινό μας και το λειτούργημά μας. Ασφαλώς, υπήρχε ανοχή από τις Αρχές, αφού καθημερινά ανεβάζαμε insta stories & Facebook posts που έδειχναν ότι συναντιόμαστε για να δείξουμε πόσο ευτυχισμένοι είμαστε, ενώ όλοι ξέρουν ότι το καλύτερο φως για να πάρεις likes στις φωτογραφίες από την πρωινή γυμναστική το πετυχαίνεις στο Ζάππειο - δεν γίνεται να περιοριζόμαστε στους δήμους μας ο καθένας».

Υπήρχαν, εντούτοις, και ενστάσεις: «Διαφωνώ κάθετα», δήλωσε γνωστός τηλεπαρουσιαστής που σε λίγους μήνες περιμένει να γίνει πατέρας και ήλπιζε ότι δεν θα είχαν όλοι οι συνάδελφοί του τα ίδια προνόμια. «Δεν γίνεται να μην κάνει η Πολιτεία διαχωρισμό ανάμεσα σε micro & mega influencers. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Ναι, εγώ επιβάλλεται να μπορώ ανά πάσα στιγμή να φωτογραφίζομαι και να τραβάω βιντεάκια χωρίς περιορισμούς, αλλά με πνίγει το δίκιο μου όταν βλέπω να εξισώνονται με μένα και τη σύζυγό μου, επιφανή διαχειρίστρια περιεχομένου, όλα τα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον απαιτητικό χώρο του influencing».

To «Κουλούρι» θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας μεταφέρει όλα τα νέα από αυτό το πολύ σημαντικό, για την πολιτιστική ζωή του τόπου, μέτωπο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.