Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
19°C
 

Τρομοκρατημένος πιθανώς άρρωστος νεαρός όταν δεν του απάντησαν ότι «κυκλοφορεί μια ίωση»

iStock_office-sick-e1447283073595Ανήσυχος είναι από χθες το μεσημέρι ο 26χρονος Αναστάσης, έπειτα από μια περίεργη συναναστροφή που είχε στον χώρο εργασίας του.

Όπως λέει ο ίδιος στο «Κουλούρι», είχε μόλις πιάσει δουλειά όταν έκανε την εμφάνισή του ένας ισχυρός πονοκέφαλος. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που συνέβαινε αυτό, σε συνδυασμό με μια ελαφριά αδυναμία. Συνάδελφος που κάθεται στο διπλανό γραφείο, παρατήρησε την προσωρινή του αδιαθεσία και τον ρώτησε αν όλα πήγαιναν καλά. Ο 26χρονος, σίγουρος πως γνωρίζει περί τίνος πρόκειται, της απάντησε σχεδόν απογοητευμένος πως έχει πονοκέφαλο αλλά και σχετική αδυναμία. Τα συμπτώματα προφανή για εκείνον αλλά και για εκείνη όπως, τουλάχιστον, νόμιζε.

«Δεν είναι τίποτα», τον συμβούλεψε εκείνη. «Πάρε μια ασπιρίνη, ξεκουράσου και λίγο και όλα θα πάνε καλά». Ο Αναστάσης έμεινε άναυδος. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως η απάντηση της συναδέλφου είναι τόσο απλή. Για εκείνον ήταν προφανές ότι τα παραπάνω αποτελούσαν πεντακάθαρα συμπτώματα ίωσης. Στο παρελθόν, πάντοτε όταν ανέφερε τα συμπτώματά του σε φίλους, γνωστούς και συναδέλφους, όποια κι αν ήταν αυτά, ευθυνόταν κάποια ίωση που κυκλοφορούσε εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, είχε συμβεί πολλές φορές να διαγνώσει και ο ίδιος σε άλλους τα εμφανή συμπτώματα της ίωσης που είχαν διαβεβαιώσει και τον ίδιο ότι κυκλοφορούσε. Βαθιά μέσα του ήταν πεπεισμένος ότι πρακτικά πάντοτε κυκλοφορούσε μια ίωση. Τόσοι το επιβεβαίωναν. Μέχρι χθες.

Όπως μας λέει ο Αναστάσης, πάντα όποτε αισθανόταν αδιάθετος, εισπράττοντας αυτή την απάντηση, καθησυχαζόταν γιατί ήξερε τον λόγο. Τώρα, ωστόσο, χωρίς τη σιγουριά της υποβόσκουσας ίωσης, δεν αποκλείεται να έχει κάτι πραγματικά σοβαρό, κάτι που όπως δηλώνει, σκοπεύει να ερευνήσει περαιτέρω.

Όπως πάντα, για οτιδήποτε νεότερο στην υπόθεση του Αναστάση, το «Κουλούρι» θα σας κρατά ενήμερους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.